Washington Post yazdı: Osmanlı'dan sonra Türkiye ilk kez bu kadar güçlü!

Washington Post, Osmanlı'dan sonra Türkiye'nin attığı adımlarla ilk kez bu kadar güçlü olduğunu yazdı.

DÜNYA 01.09.2020, 20:15 01.09.2020, 20:31
Washington Post yazdı: Osmanlı'dan sonra Türkiye ilk kez bu kadar güçlü!

Türkiye, Avrupa ve Amerika ülkelerinin bütün tehditvari açıklamalarına karşın bölgede hakim güç haline gelmeye başladı.

Türkiye, Suriye'de yapılan planları askeri harekatlarıyla yerle bir ederek, Doğu Akdeniz'de oynanan askeri hamleleri ve siyasi anlaşmaları boşa düşürdü.

Kahraman askerimiz her yerde

Kahraman askerlerimiz askeri, siyasi tehdit oluşturan her yerde. Suriye, Irak, Libya, Azerbaycan, Katar, Afganistan, Somali ve KKTC'de.

Türkiye bölgesel güç haline geldi

Türkiye askeri varlığını geniş bir alanda devam ettirerek bölgedeki denge unsurları kendi lehine eşitlemeye başladı.

Osmanlı'nın ardından bir ilk

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatlarıyla birlikte Türkiye'nin attığı güçlü adımlar ABD medyası tarafından mercek altına alındı.

Ülkede en fazla okunan gazetelerden olan Washington Post'ta yayınlanmış olan bir analizde Türk ordusunun Osmanlı İmparatorluğu'ndan sonra ilk defa bu kadar geniş bir küresel ayak izine sahip olduğunu yazdı.

Bilindiği üzere, Türkiye, ABD başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinin desteklediği teröristleri, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı gibi operasyonlarla etkisiz hale getirerek bölgede barış ve huzur ortamı sağladı.

Irak'ın kuzeyine düzenlenen operasyonlarla da Türk askeri, terör örgütü PKK'ya ağır darbeler vurdu.

Libya söz konusu olduğunda da Darbeci Hafter'e karşı ülke halkının gücünü ve egemenliğini ve ulusal orduyu savunan yine Türk askeri oldu. Bölgede Türkiye'nin İHA ve SİHA'larla yapmış olduğu başarılı operasyonlar defalarca dünya medyasında yer aldı.

Son olarak gündemde ise Doğu Akdeniz var. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki uluslararası hukuktan doğan meşru haklarını koruma çabası gasp edilmeye çalışılsa da Türkiye Mavi Vatan parolasıyla yumruğunu yeniden masaya vurdu ve bölgede haksız çıkar amaçları olan gruplara izin vermedi.

Yorumlar (0)