Washington Post'tan 'Türkiye' uyarısı!

The Washington Post, Türkiye'nin ABD ile iş birliğinin hayatî bir önem taşıdığına dikkat çekerek, Trump yönetiminin daha büyük bir kırılmadan kaçınması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

DÜNYA 18.07.2019, 16:35 18.07.2019, 16:41
Washington Post'tan 'Türkiye' uyarısı!

ABD'nin önde gelen yayın kuruluşlarından Washington Post, Donald Trump yönetimine 'uyarı' niteliğinde bir haber yayımladı. 

"ABD, Türkiye ile ilişkilerinde kritik bir sınavla karşı karşıya" başlığıyla yayınlanan haberde, F-35 jetlerinin dünyanın gelişmiş en iyi savaş uçağı olduğu ifade edildi.

Haberde, Rusların bu nedenle F-35'in verilerini toplama konusunda heyecan duyacaklarından emin olunduğu da kaydedildi.

"Çok daha büyük bir krizden kaçınılmalı"

Türkiye'nin F-35 ve S-400'e aynı anda sahip olamayacağı vurgulanan haberde, şu ifadeler yer alıyor:

"Sayın Erdoğan bunu kabul etmeli. Eğer Erdoğan S-400 konusunda ısrarcı davranırsa, F-35'i kaybedecek. Fakat Sayın Trump, Türkiye'yle daha büyük bir kırılmadan kaçınmalı. Daha ciddi bir kriz, Erdoğan'ın Putin'le daha fazla yakınlaşmasına neden olabilir ki bu Putin'in kesinlikle isteyeceği bir şey. Türkiye'nin Suriye ve Irak'a sınırı var ve bölgede ABD ile iş birliği hayati boyutta. Ayrıca Türkiye NATO altyapısı ve ABD nükleer silahlarını barındırıyor. İşler arap saçına döndü ama çok daha büyük bir krizden kaçınılmalı."

Yorumlar (0)