Wagner Lideri Prigojin: Bahmut’ta 20 binden fazla kayıp verdik

Rus paralı asker ekibi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, çatışmaların devam ettiği Bahmut’ta kendilerine bağlı olan 20 bin askerin yaşamını yitirdiğini paylaştı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’den ise dikkatleri üzerine çeken bir F-16 mesajı geldi.

DÜNYA 25.05.2023, 14:32
Wagner Lideri Prigojin: Bahmut’ta 20 binden fazla kayıp verdik

Ukrayna'da yer alan cephelerde savaşan Rus paralı asker ekibi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Bahmut’ta meydana gelen kayıplara dair açıklamalar yaptı. Uzun süredir devam eden çatışmalarda 20 binden fazla kayıp yaşadıklarını aktaran Prigojin, Rusya’nın Ukrayna’yı silahsızlandırma planının kendi aleyhine netice aldığını, çünkü Ukrayna güçlerinin Batılı ülkelerin eğitimleri ve silah tedarikiyle daha çok güçlendiğini ifade etti.

“Ukrayna kuvvetlerine füzeler ve askerler tahsis edildi”

Ukrayna’nın ilerleyen haftalarda gerçekleştirebileceği bir karşı saldırı durumunda Rus kuvvetlerini güney ve doğu bölgelerinden atmasının mümkün olduğunu aktaran Prigojin, "Ukrayna kuvvetlerine füzeler ve askerler tahsis edildi. Tabii ki saldırıları sürdürecektir. Karşı saldırıda bulunmaya uğraşacaklar. Kırım Köprüsü’ne saldırıda bulunacaklardır ve tedarik akışını keseceklerdir. Bu sebeple zorlu bir savaşa hazırlıklı olmamız gerekiyor” dedi.

Geçtiğimiz günlerde açıklamada bulunan Prigojin, Bahmut'u tamamıyla ele geçirdiklerini ifade etmiş, şehri 1 Haziran'a gününe kadar Rus güçlerine teslim etmeyi planladıklarını aktarmıştı.

Ukrayna güçleri ise söz konusu açıklamayı yalanlamış, bölgede çatışmaların sürdüğünü aktarmıştı.

“Kaybetmenin bir sinyalidir”

Öte yandan ulusa sesleniş konuşmasında açıklamalarda bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, şu ifadelerde bulunmuştu: “İlk Ukrayna F-16’sı, Rusya'nın yalnızca kendi saldırganlığı sebebiyle kaybedeceğinin bir sinyalidir. Ukrayna’da sonuca erişme sürecini azaltmak adına elimizden gelen bütün çabayı sarf ediyoruz. Bu global adımın savunma yetenekleri genişletmemizi sağlayacağı nettir. Çünkü bir hava savunma sistemi sadece güçlü uçakların temiyle tamamlanabilir. İlk Ukrayna F-16’sı, Rusya'nın yalnızca kendi saldırganlığı sebebiyle kaybedeceğinin bir sinyalidir. Bu, Rus güçlerinin kaybettiğinin bir işareti olacaktır”

Yorumlar (0)