"Vücudunuz kokuyor" dedikleri Yahudileri uçaktan attılar!

ABD'nin Michigan eyaletinde yaşayan Yahudi Adler ailesi, "vücut kokuları" yüzünden uçaktan atıldı.

DÜNYA 31.01.2020, 15:01
"Vücudunuz kokuyor" dedikleri Yahudileri uçaktan attılar!

Yahudi olan Yosef Adler, eşi Jennie ve küçük kızları, Ocak 2019'da kabin görevlilerinin zoruyla uçaktan atılmıştı. Kabin görevlilerinin inandıkları dine hakaret ettiğini öne süren Adler ailesi, kendilerini uçaktan atan Amerikan Havayolları'na hakaret edildikleri, duygusal ızdırap ve ayrımcılık yapıldığı gerekçesiyle dava açtı.

Amerikan Havayolları, Adler ailesinin uçaktan atılmasının dini bir temeli olmadığını, yolcuların Yosef Adler'in vücut kokusu yüzünden rahatsız olduğunu söyledi. Yosef Adler ise 5 dakikadan az bir süre uçakta oturduklarını, bir görevlinin gelip acil durum yüzünden uçaktan inmeleri gerektiğini, indikleri zaman ise pilotun kendilerine "vücut kokuları" yüzünden uçaktan atıldıklarını söylediğini öne sürdü.

Görevlinin "Yahudiler haftada bir kez yıkanırlar" dediği iddia edildi

Açılan davada bir kabin görevlisinin Adler ailesine aşağılayıcı ve onur kırıcı bir laf ettiği, görevlinin aileye "Yahudiler haftada bir kez yıkanırlar" dediği iddia ediliyor. Adler ailesi, uçaktan atıldıktan sonra havaalanında 20 kişiye giderek kendilerinde kötü bir koku olup olmadığını sorduklarını ve kimsenin kötü bir koku tespit etmediğini söyledi. Yosef Adler, o sabah duş aldığını da sözlerine ekledi.

Uçaktan atılan aileye o gece konaklamaları için bir otel odası, gıda masraflarının karşılanması ve Michigan'dan Detroit'e bir sonraki gün yapılacak uçuşta yer ayırtılması gibi adımlar atıldı, ancak ailenin ilk uçağa yerleştirilen valizleri çıkarılmadı.

Fox News'a açıklama yapan Amerikan Havayolları, "Adler ailesi, birçok yolcu ve kabin görevlisinin Yosef Adler'in vücut kokusu üzerine yaptığı şikayetten sonra uçaktan indirildi. Alınan karar, diğer yolcuların konforu düşünerek alındı. Ekibimizin bu hassas durumu değerlendirirken aldığı kararların hiçbiri Yosef Adler'in diniyle ilgili değildir" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)