Von der Leyen'in yeni AB planı

AB Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen, "Siyasi hedefim Avrupa Birliğini, doğusu ve batısını, kuzeyi ve güneyini, büyüğü ve küçüğünü, genç ve yaşlı üyelerini yeniden dengelemek." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 30.07.2019, 18:17 30.07.2019, 19:07
Von der Leyen'in yeni AB planı

Hırvatistan'ı ziyaret eden Avrupa Birliği (AB) Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen,, Başbakan Andrej Plenkovic ile buluştu.

Von der Leyen, görüşmeden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, AB'nin en genç üyesi olan Hırvatistan'ın birliğin en başarılı üyelerinden biri olduğunu aktararak Hırvatistan'ın, Schengen ve avro bölgesine dahil olma çabalarını tebrik etti.

"DEMOGRAFİK DEĞİŞİMLERİ FIRSATA ÇEVİREBİLİRİZ"

Birçok ülkenin 20 ila 40 yıl içerisinde demografik değişimlere uğrayacağını söyleyen von der Leyen, "Dünya üzerinde örnek teşkil eden Avrupa da bununla başa çıkmanın yolunu bulmalı. Demografik değişimleri fırsata çevirebiliriz." dedi.

"DAHA BÜYÜK BİR AVRUPA"

Von der Leyen, kalkınmanın birlik, beraberlik ve güçle sağlanabileceğine değinerek, "Halk, daha büyük bir Avrupa talep ediyor. Yükselen bir Avrupa sesine ihtiyacımız var. Siyasi hedefim Avrupa Birliğini, doğusu ve batısını, kuzeyi ve güneyini, büyüğü ve küçüğünü, genç ve yaşlı üyelerini yeniden dengelemek." ifadelerini kullandı.

Hırvatistan Başbakanı Plenkovic de ülkesinin 2020'de AB Konseyi Dönem Başkanlığını üstleneceğini hatırlatarak, "Kalkınmaya devam eden genç bir AB üyesi olan Hırvatistan'ın entegrasyon sürecindeki en önemli iki aşaması Schengen ve avro bölgesine dahil olmaktır." diye konuştu.

Dünyayı bekleyen demografik değişimlere dikkat çekmek amacıyla 2020'de bir konferans düzenlemeyi planladıklarını belirten Plenkovic, dönem başkanlığı görevi süresince iz bırakacak işlere imza atmak istediklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)