Von der Leyen: Avrupa gücün dilini öğrenmeli!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanlığına seçilen Ursula von der Leyen, "Avrupa gücün dilini öğrenmeli." açıklamasını yaptı.

DÜNYA 09.11.2019, 01:40
Von der Leyen: Avrupa gücün dilini öğrenmeli!

AB Komisyonu Başkanlığı görevine 1 Aralık'ta başlayacağı öngörülen Von der Leyen, Konrad Adenauer Vakfı'nın Almanya'nın başkenti Berlinde her yıl gerçekleştirdiği "Avrupa konuşması" etkinliğinde konuştu.

"AB, kendi kaslarını geliştirmeli"

AB'nin, güvenlik politikası gibi konularda "kendi kaslarını geliştirmesi" gerektiğini, sadece "yumuşak güç" olmanın yeterli olmayacağını kaydeden von der Leyen, "Avrupa gücün dilini de öğrenmeli." dedi.

Çin'in Avrupa’nın önemli ticari partneri olduğuna değinen Von der Leyen, "Ancak Avrupa da Çin’in en büyük ticari partneri. Ticaret yaptığımız koşulları etkileyebiliriz." diye konuştu.

Von der Leyen, şirketlerin çalışma koşulları ve çevreyi koruma düzenlemeleri gibi standartlara uymalarına gelecekte daha fazla dikkat edileceğini belirtti.

"Brexit, parçalanma sürecinin başlangıcı olmadı"

Avrupa’da umutsuz olmak için bir sebebin bulunmadığını söyleyen Von der Leyen, "Avrupa bugün inandığımızdan daha caziptir." değerlendirmesinde bulundu.

Von der Leyen, "Brexit, başlangıçta sanıldığı gibi AB için bir parçalanma sürecinin başlangıcı olmadı." diye konuştu.

"Biz perspektif sunmazsak onlar sunar"

Tam aksine Brexit müzakerelerinde 27 AB ülkesinin birlikte durduğuna işaret eden Von der Leyen, "Brexit’in şoku bizi daha güçlü şekilde birleştirdi." ifadesini kullandı.

Von der Leyen, AB’nin Batı Balkan ülkelerine perspektif sunmaması halinde Çin, Rusya, Türkiye veya Suudi Arabistan gibi başka ülkelerinin bu boşluğu dolduracağını ifade etti.

Yorumlar (0)