Vladimir Putin “Donanma Günü” töreninde: “Yıldırım hızıyla cevap veriliyor”

Rusya’da kutlaması yapılan “Donanma Günü” kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg kentinde gerçekleştirilen Rus donanması geçit törenine katılım sağladı.

DÜNYA 31.07.2022, 13:57 01.08.2022, 09:04
Vladimir Putin “Donanma Günü” töreninde: “Yıldırım hızıyla cevap veriliyor”

Her temmuz ayının son haftası Rusya’da gerçekleştirilen 326. Donanma Günü merasimi bu senede St. Petersburg şehrinde Rusya Savunma Bakanlığınca düzelendi.

Birçok resmi yetkili katılım sağladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in katılım sağladığı törende, Rus ordusunun Batı Askeri Bölge Komutan Vekili Vladimir Kochetkov, Rus Donanması Başkomutan Nikolay Evmenov ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu da hazır şekilde bulundu.

Rus ordusunu selamladı

Rus ordusunun geçit töreninde denizaltı ve bot, 40’tan fazla savaş gemisi, 3 bin 500 Rus deniz askeri ve 42 uçak yer alırken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve yanındakiler Rus devlet arması bulunan 001 sayılı bir botla beraber donanma gemilerinin önünden geçerek selam verdi.

Gerçekleştirilen geçit ile ilgili bilgilendirme sağlayan Rusya Savunma Bakanlığı bu seneki geçit merasiminde “Poseydon” olarak tanıtılan insansız nükleer sualtı teknolojisinin taşıyıcısı durumundaki Belgorod nükleer denizaltısının da merasimde bulunduğunu ifade etti.

“Her bir kesimde gereken cevaplar veriliyor”

Gerçekleştirilen geçitte Rus ordusuna hitaben açıklamalarda bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Buradan Donanma Günü’nü kutlamak isterim. Ordumuz ülkemizi gururlandırmaktadır. Bu husustaki kilit kısım donanmamızın becerisidir. Özgürlüğümüzü ve egemenliğimizi engellemeye çalışanlara, ülkemizin hudutlarında ve Dünya Okyanusu'nun her bir kesiminde stratejik vazifeleri onurlu ve başarılı bir şekilde gerçekleştirirken herkese yıldırım hızıyla yanıt verebilmektedir. Yapılacak olan bütün operasyonlara hazırlar ve denizaltı, hava, yüzey ve kıyı araçları devamlı olarak gelişiyor” şeklinde konuştu.

Edinilen bilgilere göre, Rusya lideri Putin açıklamaları esnasında Rus donanmasının ilerletilmesine karşı yeni bir kararname imzaladığına değinerek, stratejik savaş gemileri ve denizaltıların “Zirkon” gibi süpersonik füzeler ile buluşturulmasını sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)