Vize kuyruğunda izdiham! 11 kişi öldü

Afganistan'da Pakistan vizesi için toplanan kalabalıkta izdiham çıktı. Söz konusu izdiham nedeniyle 11 kişinin ezilerek yaşamını yitirdiği öğrenildi. 

DÜNYA 21.10.2020, 14:12
Vize kuyruğunda izdiham! 11 kişi öldü

Pakistan, Afganistan'ın Nangarhar vilayetinde başkonsolosluğa sahip. Söz konusu başkonsolosluk, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle aylardır kapalıydı.

Başkonsolosluk binası, uzun bir aradan sonra yeniden açıldı. Bunun üzerine Afganistan'ın Nangarhar vilayetine giden insanlar, Pakistan vizesine sahip olmak için bir araya geldi.

Konuya ilişkin açıklama Valilik Sözcüsü Ataullah Hogyani'den geldi.

Anadolu Ajansı (AA) muhabirine açıklamada bulunan Valilik Sözcüsü Hogyani, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle başkonsolosluk binasının aylardır kapalı durumda olduğunu söyledi.

Hogyani, başkonsolosluk binasının yeniden açılmasıyla birlikte Pakistan vizesine yönelik başvuruların ciddi derecede artış gösterdiğini ifade etti. 

On binlerce kişinin sabah saatlerinde Pakistan vizesi için Celalabad Stadı'nda bir araya geldiğini aktaran Hogyani, kalabalık nedeniyle izdiham yaşandığını belirtti.

Hogyani, korkunç izdihamın, 11 kadının ezilerek hayatını kaybetmesine ve 13 vatandaşın yaralanmasına neden olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)