Viyana'da Sisi protesto edildi! "Libya'yı tehdit ediyor"

Avusturya Viyana'da toplanan göstericiler Mısır'daki askeri darbenin 7'nci senesinde Sisi'yi protesto etti.

DÜNYA 06.07.2020, 00:52
Viyana'da Sisi protesto edildi! "Libya'yı tehdit ediyor"

Göstericiler Aziz Stephan Katedrali önünde toplanarak Mısır ve Rabia bayraklarıyla, "General Sisi halkını öldürüyor", "Mısır'daki katil rejime Avrupa ve ABD'nin desteğine son" ve "Mısır'da darbeye hayır" yazılı pankartları açtı.

Mısır Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen gösteride konuşma yapan Avusturyalı aktivist Michael Pröbsting, 2013'de kanlı bir darbeyle Mısır'da iktidarı ele geçiren Sisi'nin ülkenin demokratik yollarla seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi ve 10 binlerce insanı tutuklayıp binlercesinin ise hayatını kaybetmesine neden olduğunu kaydetti.

Pröbsting, Sisi'nin yaptığı darbenin yalnızca Mısır halkına yönelik olmadığını, aynı zamanda Arap Baharı olarak da bilinen demokrasi ve özgürlük taleplerine karşı da yapıldığını kaydetti.

"Sisi Libya'yı da tehdit ediyor"

Mısır halkının 7 senedir ciddi bir korku içerisinde ekonomik problemler yaşadığını ifade eden Pröbsting, bütün baskılara rağmen özgürlük mücadelesine devam eden Mısır halkına destek olmak için bu gösteriyi düzenlediklerini ifade ederek Sisi'nin yalnızca Mısır halkı için tehlike oluşturmadığını aynı zamanda Libya'ya özgürlük mücadelesi veren insanları ordusuyla tehdit ederek baskı altına almayı hedeflediğini kaydetti.

Yorumlar (0)