Vitaly Kliçko: Rusya açıkça katliam yapıyor!

Eski dünya ağır siklet boks şampiyonu olan Kiev Belediye Başkanı Vitaly Kliçko, "Rusya, Ukrayna halkına açıkça katliam düzenliyor." diye konuştu.

DÜNYA 14.04.2022, 18:28 15.04.2022, 12:54 Hakan Öksüz
Vitaly Kliçko: Rusya açıkça katliam yapıyor!

Rusya'nın Buça'da yaptığı ileri sürülen sivil katliamı ve Kiev'deki tren garına füze atılması, dünya kamuoyundan büyük tepki çekti. Rusya'nın katliam yaptığını kaydeden Kiev Belediye Başkanı Vitaly Kliçko, Rusya'ya yönelik ağır ifadeler kullandı.

Parka "Mariupol Kahramanları" adı verilecek

"Mariupol Kahramanları" adının verileceği Kiev'de bulunan bir parkı ziyaret eden Vitaly Kliçko, fidan dikme etkinliğine katıldı. Rusya ile Ukrayna'nın mazide kalan dostluğunu göstermek için bir zamanlar bu parkta bir heykelin bulunduğunu hatırlatan Kliçko, "Rusya, buraya da saldırdı. İki ülke arasındaki dostluğu tıpkı bu park gibi yok ettiler." dedi.

"Sokak ve cadde adlarını değiştireceğiz"

Bir zamanların dünya ağır siklet boks şampiyonu olan Kiev Belediye Başkanı Vitaly Kliçko, "Rusya, Ukrayna halkına açıkça katliam düzenliyor. Bu bilinçli yok etme politikasının ardından dostluktan bahsedebilir miyiz artık? Belediye meclisinde oylama yapacağız. Ukrayna'da 'Moskova' ya da 'Minsk' gibi Rus adı taşıyan sokak ve caddelerin ismini değiştireceğiz." ifadelerini kullandı. 

50 yaşındaki eski dünya ağır siklet boks şampiyonu Vitaly Kliçko, kendisi gibi eski dünya ağır siklet boks şampiyonu olan Vladimir Kliçko'nun büyük kardeşidir.

Yorumlar (0)