Vitaly Kliçko: Kiev halkı geri dönüyor!

Kiev Belediye Başkanı Vitaly Kliçko, savaştan dolayı kentten ayrılanların geri dönmeye başladığını söyledi. Kliçko, "Kentte şu an yaklaşık 2 milyon 120 bin kişi bulunuyor." dedi.

DÜNYA 20.04.2022, 01:33 20.04.2022, 17:02 Hakan Öksüz
Vitaly Kliçko: Kiev halkı geri dönüyor!

Kiev Belediye Başkanı Vitaly Kliçko, savaş nedeniyle bölgeden ayrılan halkın yavaş yavaş geri döndüğünü söyledi. Rusya'nın 24 Şubat'ta başlattığı savaşta 55 günün geride kaldığını aktaran Kliçko, bölgedeki son durumla ilgili bilgi verdi.

Kentin yavaş yavaş eski canlı haline büründüğünü kaydeden Kliçko, "Kentte şu an yaklaşık 2 milyon 120 bin kişi bulunuyor. Kentten ayrılanlar dönmeye başladı. Ancak gittiği yerde güvende olduğunu düşünenlerin acele etmesine gerek yok. Daha güvenli bir yol bulmaları halinde dönebilirler." diye konuştu.

Kiev'e dönmek için acele etmeyin!

Eski ağır siklet boks şampiyonu olan Kiev Belediye Başkanı Kliçko, "Hatırlatmak isterim ki Kiev'e halen daha zaman zaman füze saldırısı yapılıyor. Güvenli bölgelere yerleşenlerin Kiev'e dönmek için acele etmesine gerek yok. Öncelik, onların can güvenliği." dedi.

"Metronun çalışma saatlerini uzattık"

Kentte yaşayan insanların ihtiyaçları olan hizmete ulaşabilmesi için çalıştıklarını kaydeden Vitaly Kliçko, "Metronun çalışma saatlerini 6.30-20.00 arası olmak üzere uzattık. Buna rağmen toplu taşımada halen daha sıkıntılarımız var. Vatandaşların can güvenliği için sokağa çıkma yasaklarını sürdürüyoruz." diye konuştu.

Yorumlar (0)