'Virüs cehalet kadar tehlikeli değil'!

Çin'de yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandıktan sonra sağlığına kavuşan, 39 yaşındaki Filistinli Muhammed Ebu Namus, salgına yakalanması ve ardından yaşadığı tedavi sürecini anlatarak, ilgili makamların uyarılarının dikkate alınması gerektiğini belirtti. İlk etapta yaptırdığı testin negatif olduğunu, 14 gün kuralına uyduğu süreçte belirtilerin ortaya çıktığını anlatan Ebu Namus, "Virüs, cehalet kadar tehlikeli değil." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 14.03.2020, 21:05 14.03.2020, 22:50 Hanife
'Virüs cehalet kadar tehlikeli değil'!

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde eğitim gördüğü sırada koronavirüse yakalanan ve tedavi sürecinin ardından iyileşen Filistinli Ebu Namus, yaşadığı zorlu süreci anlattı.

"Uyarıları dikkate alıp Allah'a tevekkül edin"
 

Eğitim dönemindeki tatilinde çıktığı bir yolculukla başlayan hastalık sürecini ve karantina altında geçirdiği günleri aktaran Ebu Namus, sağlığına kavuştuktan sonra verdiği röportajda "ilgili makamların uyarılarını dikkate alıp, uygulamak ve Allah'a tevekkül etmek" gerektiğini vurguladı.

Çin'e yolculuk
"İlim Çin'de de olsa alın" sözünden harekete geçerek doktora eğitimi için bir buçuk yıl önce Gazze'den yola çıkıp Çin'e giden Ebu Namus, amacının Çin'de salgının çıktığı Vuhan kentindeki Central China Normal Üniversitesinde sosyal psikoloji alanında uzmanlaşmak olduğunu dile getirdi.

"Virüs hiç aklıma gelmemişti"
Filistinli öğrenci, "Gurbette yaşayacağım din, dil, çevre ve kültüre dayalı farklılık ve sorunların tümünü hesaba katarak yola çıkmıştım ancak virüs gibi bir sıkıntıyı hiç aklıma getirmedim." dedi.
Eğitim dönemindeki ilk yarıyıl tatilini arkadaşlarıyla şehir dışında geçirmeye karar verdiklerini aktaran Ebu Namus, o zamanlar bu tatil sürecinin kendilerini hayattan bir süreliğine koparacağını hiç tahmin edemediklerini dile getirdi.

Ebu Namus, tatildeyken, medyada virüsün Çin'de çokça yayıldığı haberlerinin ortaya çıktığını ve elçiliklerin vatandaşlarına ülkeye dönüş çağrısında bulunduğunu ve bunun için de virüs kapmamış olduklarına dair kendilerinden sağlık raporu istediklerini anlattı.

"İlk etapta test sonucum olumsuz çıktı ancak karantinada kaldım"
 

Bir arkadaşımız, ülkesine dönmek için sağlık raporu almaya karar verdi. Ancak arkadaşımızda virüs çıktı ve karantinaya alındı. Bunun üzerine ben ve bir arkadaşım daha virüs bulaşıp bulaşmadığından emin olmak için test yaptırmaya karar verdik. Testler ilk etapta olumsuz çıktı ve kaldığımız otele döndük. Otele döndüğümüzde emniyet güçleri bizden 14 gün boyunca tek kişilik odalarda zorunlu karantinada kalmamızı istedi. 14 gün boyunca odadan çıkmamıza izin vermediler."

Yorumlar (0)