Virginia'da acil durum ilan edildi

Amerika Birleşik Devletleri'nde Covid-19 sebebiyle Virginia eyaletinde acil durum ilan edildi.

DÜNYA 13.03.2020, 06:59
Virginia'da acil durum ilan edildi

Amerika Birleşik Devletleri''nin Virginia eyaletinde Covid-19 (yeni tip koronavirüs) sebebiyle acil durum ilan edildi. Maryland'de ise okullarda eğitime iki hafta süre ile ara verildi.

Küresel çapta tedirginliklere neden olan Covid-19 vakaların 1000'i aştığı ABD'de başkent Washington DC'nin komşuları olan Maryland ve Virginia'da da yeni tedbirler alınıyor. 

Virginia Valisi Ralph Northam, yaptığı basın toplantısında eyaletteki virüs vakalarının sayısının 17'yi bulduğunu ifade ederek acil durum ilan etti. 

Kamu çalışanlarının Virginia dışına seyahatlerinin ve bazı konferansların iptal edildiğini ifade eden Virginia Valisi Ralph Northam, okulların tatil edilip edilmeyeceği tercihini ise eyalet içindeki yönetim birimlerine bıraktıklarını belirtti. 

Maryland eyaletinde vaka sayısı 12'ye yükseldi, eğitime ara verildi!

5 Mart'ta Covid-19 sebebiyle acil durum ilan edilen Maryland'in Valisi Larry Hogan, bugün yaptığı basın toplantısında eyaletteki vaka sayısının 12'ye çıktığını açıkladı.

Maryland Valisi Larry Hogan, eyaletteki okulların pazartesi gününden itibaren  2 hafta süre ile tatil edildiğini ilan etti. 250 katılımcının üstündeki etkinliklerin iptal edildiğini açıklayan Maryland Valisi Larry Hogan, Baltimore Limanındaki yolcu gemisi terminalinin de kapatıldığını kaydetti.

Diğer taraftan başkent Washington DC yakınlarında, Maryland eyaletinde yer alan Amerika Diyanet Merkezi de yaptığı açıklamada, merkezde yer alan camideki cuma namazlarının ikinci bir duyuruya kadar iptal edildiğini ilan etti. 

Açıklamada, Montessori okulu, hafta sonu okulu, spor merkezi, hamam ve merkezdeki diğer bütün etkinliklerin de ikinci bir açıklamaya kadar iptal edildiğini duyurdu.

Yine merkezde yer alan DCA restoranın 18 Mart'a kadar kapalı olacağı ifade edildi.

Yorumlar (0)