Vietnam'da korkunç iddia: Salgına çare diye kedileri kaynatarak macun yapıyorlar

Vietnam'da öldürülen siyah kedilerin pişirilen etinin macun haline getirilerek yeni tip koronavirüse (Covid-19) çare diye tüketildiği iddia edildi.

DÜNYA 24.04.2020, 14:38
Vietnam'da korkunç iddia: Salgına çare diye kedileri kaynatarak macun yapıyorlar

The No To Dog Meat (Köpek Etine Hayır) Vakfından yapılan açıklamada Vietnam'da siyah kedilerin, Covid-19 salgınına çare oldukları gerekçesiyle kaynatılıp macun haline getirildiği ifade edildi.

Köpek ve kedi eti ticaretine karşı mücadele eden vakıftan yapılan açıklamada ülkede siyah kedilerin öldürüldüğü, derilerinin soyulduğu, güneşte kurutulduktan sonra kaynatıldığı belirtilerek, bu işlemlerden sonra elde edilen macun kıvamına yakın sıvının koronavirüse çare olduğu gerekçesiyle insanlar tarafından tüketildiği iddia edildi.

Bu işlemin genelde başkent Hanoi'de yapıldığı ve elde edilen sıvının internetten üzerinden de satıldığı ifade edilirken, vakfın kurucusu Julia de Cadenet, dünyada insanların Covid-19 salgınından korktuğunu belirterek, bu hastalığa "çare" kisvesi altında savunmasız hayvanların öldürülmesine izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Julia de Cadenet, köpek, kedi ve egzotik hayvan eti tüketiminin Vietnam'da çok yaygın olduğunu söyledi.

Ülkede şu ana dek 268 vaka bulunurken Covid-19 kaynaklı herhangi bir can kaybı bulunmuyor.

Yorumlar (0)