Venezuela ve Rusya'dan ABD'ye tepki: Bu ekonomik terördür

ABD Başkanı Trump tarafından bugün imzalanan kararnameyle, Venezuela’nın ABD'deki tüm mal varlıkları askıya alındı. Kararnameye Venezuela ve Rusya'dan tepki gecikmedi.

DÜNYA 06.08.2019, 20:38
Venezuela ve Rusya'dan ABD'ye tepki: Bu ekonomik terördür

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Venezuela’nın ABD'deki tüm varlıklarının dondurulmasının “ekonomik terörizm” olduğunu belirtti ve “Venezuela yönetimine yönelik yaptırım sarmalı durdurulmalıdır.” dedi.

Zaharova, Rusya Dışişleri Bakanlığının internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın Venezuela’nın ABD'deki tüm varlıklarını donduran başkanlık kararnamesine imza atmasını ele aldı.

ABD’li stratejistlerin, Venezuela’nın meşru Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya yönelik halk desteğini öngöremediklerini aktaran Zaharova, “Venezuela’da iktidarı ele geçirmek için yapılan çok sayıdaki askeri girişimin ardından, Washington ülkedeki sosyo-ekonomik durumun kötüleşmesine güveniyor.” değerlendirmesini yaptı.

Zaharova, ABD’nin “acımasız yaptırımları” sebebiyle başta hasta ve yaşlılar olmak üzere, Venezuela halkının etkilendiğine değinerek, “Uzmanlara göre ABD’nin yaptırımları nedeniyle Venezuela’da 40 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Halkın tek suçu ise Washington’un istemediği lideri desteklemeleri.” yorumunu yaptı.

Rusya’nın Venezuela’ya yönelik yaptırımlarına karşı çıktığını belirten Zaharova, “ABD, Venezuela’nın meşru yönetimine yönelik ekonomik terörizme devam ediyor. Venezuela yönetimine yönelik yaptırım sarmalı durdurulmalıdır.” dedi.

VENEZUELA'DAN AÇIKLAMA

Venezuela Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise, "ABD'nin tek amacı, Venezuela devleti ve halkının tüm mal varlıklarına el koyarak bunu yasal bir hale getirmektir." denildi.

Venezuela'ya yönelik devam eden ekonomik ve ticari ablukanın resmi hale getirildiği işaret edilen açıklamada, ABD ve müttefiklerinin ekonomik ve ticari ablukaları nedeniyle 30 milyondan fazla Venezuelalının cezalandırıldığı belirtildi.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Trump tarafından bugün imzalanan kararnameyle, Venezuela’nın ABD'deki tüm mal varlıkları askıya alınmıştı.

Yorumlar (0)