Venezuela krizi için Türkiye'ye davet

Venezuela'daki krize ilişkin gelecek ay Peru'da Lima Grubu toplantısı gerçekleştirilecek. Peru Dışişleri Bakanı Nestor Popolizio, Türkiye, Rusya ve Çin'in de dahil olduğu birçok ülkeyi bu toplantıya davet ettiklerini açıkladı.

DÜNYA 04.07.2019, 16:52
Venezuela krizi için Türkiye'ye davet

Venezuela'daki krize ilişkin gelecek ay Peru'da Lima Grubu toplantısı gerçekleştirilecek.

Ülke basınında çıkan haberde, Peru Dışişleri Bakanı Nestor Popolizio, Rusya, Çin, Türkiye ve ABD de dahil olmak üzere 100 ülkenin dışişleri bakanlarına davetiye yolladı. Bakanlar, Peru'nun başkenti Lima'da 6 Ağustos'ta gerçekleştirilecek olan zirveye davet edildiler. 

Zirvenin 'kutuplaştırılmaması' amacıyla Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile muhalif lider Juan Guaido'ya herhangi bir davet gönderilmeyeceği bildirildi. 

Taraflar ilk kez bir araya gelecek

Popolizio, bu zirveyle, Venezuela'daki krizin çözümüne yönelik ilk kez tüm tarafları bir araya getirerek ne düşündüklerini öğrenmenin amaçlandığını kaydetti. 

"Bu konuya müdahil olan herkesten talebimiz, çözümün bir parçası olmaları ve krizi derinleştirmeden 'iyi niyet ve diyalog' sunmasıdır." ifadesini kullanan Popolizio, Venezuela'da adil ve güvenli seçimlerin gerçekleştirilmesi için uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

Peru Dışişleri Bakanı, sayıları 4 milyonu bulan Venezuelalı göçmenlerin bölgedeki etkilerinin de değerlendirme kapsamına alınacağını bildirdi.

Yorumlar (0)