Venezuela karanlığa gömüldü

Venezuela’daki elektrik kesintisi sebebiyle pek çok bölgenin karanlığa gömüldüğü bildirildi.

DÜNYA 18.12.2021, 10:09 18.12.2021, 10:55
Venezuela karanlığa gömüldü

Ülke basınındaki haberlerde, gece saatleri sırasında başlayan ve birçok eyalette süren elektrik kesintisi hâlâ giderilmeye çalışılıyor.

23 eyaletin 20’sinde elektrik yok

Başkent Karakas başta olmak üzere Venezuela’nın 23 eyaletinden 20'sinde etkisini hissettiren kesintiler sebebiyle hizmetler durma aşamasına geldi.

Venezuela Enerji Bakanı Nestor Reverol, ülkenin doğusunda yer alan Guri bölgesindeki Simon Bolivar Hidroelektrik Santraline gerçekleştirilen siber saldırının, elektrik kesintisine sebep olduğunu ifade ederek problemin düzeltilmesi için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Venezuela'da geçici devlet başkanı olarak kendisini ilan eden Ulusal Meclis eski Başkanı Guaido, ülke yönetimi konusundaki beceriksizlik ve ekonomik kriz kaynaklı bir kesintiği olduğunu iddia etti.

Daha önce de kesinti oldu

Venezuele’da önceki yıllarda da yine tüm ülkeyi karanlığa mahkum eden ve hükümet tarafından sabotaj olarak değerlendirilen pek çok elektrik kesintisi yaşanmıştı.

Muhalefet cephesi ise; elektrik kesintisinin bakımı yapılmayan, yenilenmeyen ve kalifiye personel çalıştırılmayan altyapıdaki yetersizlikten kaynaklandığı görüşünü ortaya atmıştı.

Yorumlar (0)