Venedik yine sular altında!

4 gün önce su baskını yüzünden acil durum ilan eden Venedik, yine su baskınıyla mücadele ediyor.

DÜNYA 15.11.2019, 16:23
Venedik yine sular altında!

İtalya'nın kanallarıyla, tarihi binalarıyla ve "Maskeli Balosu" ile ünlü Venedik şehri, 1966'dan beri en büyük su baskınını 4 gün önce yaşamış, şehirde acil durum ilan edilmişti. 

"Ülkenin kalbine darbe"

Salı günü yaşanan sel felaketinde şehrin neredeyse tamamı sel baskınına uğramış; su seviyesi gelgitler, fırtına ve yağışlar yüzünden 187 santimetreye yükselmişti. İtalyan hükümeti, durumu "ülkenin kalbine darbe" olarak nitelerken Venedik'in sel felaketini aşabilmesi için 20 milyon avroluk bir fon oluşturmuştu.

Şehrin %70'i sular altında

Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro, iklim değişikliği yüzünden yaşandığını, tarihi şehirde "silinmeyecek izler bıraktığını" açıkladığı ilk felaketin yaraları daha onarılmadan ikinci bir felaketle karşı karşıya kalan Venedik'te şehrin %70'i su altında kaldı. 

İtalyanlar Venedik'i kurtarmak için akın ediyor

Gelgitler yüzünden su seviyesinin yer yer 154 santimetreye yükseldiği venedikte ünlü San Marco Meydanı, tıpkı Salı günü olduğu gibi yeniden kapatıldı. İtalya'nın dört bir yanından gönüllüler, suların tahliye edilmesi ve şehrin eski haline döndürülmesi için Venedik'e akın etti.

4 günde ikinci büyük felaket

Şehrin Cuma günü yaşadığı ikinci felaket, ilk baskından daha az etkili olmasına rağmen "Venedik tarihinin ikinci büyük sel felaketi" olarak adlandırıldı.

Yorumlar (0)