Ve resmen Joe Biden!

Amerika Birleşik Devletleri'nde Demokratlar başkan adaylığına resmen Joe Biden'ı gösterdi.

DÜNYA 19.08.2020, 08:14
Ve resmen Joe Biden!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Covid-19 (yeni tip koronavirüs) sebebiyle sanal olarak yapılan Demokrat Parti Kurultayında parti delegeleri Joe Biden'ı resmen partinin başkan adayı olarak seçti.

Demokrat Parti Kurultayı 3 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirilecek 59. başkanlık seçimleri öncesinde toplandı. 4 günlük kurultayın 2'nci gününde Amerika Birleşik Devletleri genelindeki demokrat partili delegeler online olarak oy kullandı.

Yapılan oylama ile Demokrat Partili delegeler Joe Biden'ı başkan adayı olarak seçti ve adaylık resmî olarak Joe Biden'a sunuldu. Joe Biden'ın ise perşembe günü memleketi Delaware'deki evinden gerçekleştireceği konuşmayla, Demokratların kendisine sunduğu başkan adaylığını kabul etmesi öngörülüyor.

Diğer taraftan 2'nci günündeki Demokrat Parti kurultayına yine videokonferans yoluyla katılan Demokratlar, Donald Trump'a karşı Joe Biden'a tam destek verdi.

Eski Demokrat Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Bill Clinton, konuşmasında ABD Başkanı Donald Trump'a yüklenirken, bu tür kriz zamanlarında Oval Ofis'in bir kumanda merkezi olmaması gerektiğini, şimdilerde ise tam bir fırtına merkezi olduğunu, sadece kaosun hakim olduğunu ileri sürdü.

Joe Biden'ı destekleyen eski Cumhuriyetçi Dışişleri Bakanı Colin Powell ise Amerika Birleşik Devletleri'nin bugün askerlerini kendi ailesi gibi koruyup kollayacak bir komutana ihtiyacı olduğunu belirterek ABD Başkanı Donald Trump'a yüklendi.

Cumhuriyetçi Parti de Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınından dolayı kongresini sanal ortamda yapacak. Kongre sonrasında Donald John Trump'ın başkan adaylığının 27 Ağustos'ta resmen ilan edilmesi öngörülüyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde 59. başkanlık seçimleri 3 Kasım 2020 Salı günü yapılacak.

Yorumlar (0)