Ve Libya'da savaş tekrar başladı!

Libya'da "ateşkes olacak mı" derken "ateşkesin sonlandığını" duyuran darbeci General Halife Hafter milisleri Trablus'ta bazı bölgelere roket saldırısı düzenledi.

DÜNYA 15.01.2020, 06:59
Ve Libya'da savaş tekrar başladı!

Libya'da gayrimeşru silahlı güçlerin lideri darbeci General Halife Hafter'e bağlı milisler ülkenin başkenti Trablus'un güneyindeki Salahaddin ve Er-Ramle bölgelerine roket saldırısı gerçekleştirdi.

UMH'nin (Ulusal Mutabakat Hükümeti) Sözcüsü Muhammed Kununu'nun konuya ilişkin düzenlediği basın toplantısı, Burkan el-Gadab Operasyonu Basın Merkezi tarafından yayımlandı. 

Ulusal Mutabakat Hükümeti Sözcüsü Muhammed Kununu, darbeci General Halife Hafter milislerinin, Ramle ve Salahaddin bölgelerindeki yerleşim alanlarına roket attığını duyurdu.

UMH Sözcüsü Muhammed Kununu, General Halife Hafter yanlısı paralı askerlerin bölgede konuşlandığını ve BAE'ye (Birleşik Arap Emirlikleri) ait İHA'nın (insansız hava aracı) da Libya'nın başkenti Trablus semalarında uçuş yaptığını belirtti.

Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçlerinin Halife Hafter milislerine karşılık verebilecek güçte olduğunu belirten UMH Sözcüsü Muhammed Kununu, bölgeden göç eden halka da çatışmalar yaşandığı süre içinde evlerine dönmemeleri çağrısındra bulundu.

Türkiye ve Rusya'nın ortak girişimiyle hazırlanan ateşkes anlaşması, önceki gün Moskova'da gerçekleştirilen görüşmeler sonunda Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) tarafından imzalanmıştı. Darbeci General Halife Hafter ise anlaşmayı imzalamadan dün sabah saatlerinde Moskova'yı terk etmişti.

Darbeci General Halife Hafter yanlısı Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih ise daha önce yaptığı açıklamada "ateşkesin sona erdiğini ve savaşın devam edeceğini” ilan etmişti.

Yorumlar (0)