Ve korkulan oldu!

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York eyaletinde ilk kez 2 ev kedisinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) saptandı. Kedilerdeki koronavirüsün insanlara bulaşıp bulaşmayacağı araştırılıyor. Araştırma sonuçlarına göre bulaşma mümkünse bu koronavirüsün önüne kolay kolay geçilemeyeceği anlamına geliyor.

DÜNYA 23.04.2020, 07:32
Ve korkulan oldu!

AP'nin (Associated Press) federal yetkililere dayandırdığı haberinde, New York’un iki farklı bölgesindeki iki ayrı kedinin Covid-19 (yeni tip koronavirüs) testinin pozitif çıktığı bildirildi. Haberde, Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı ve Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) yetkililerinin, kedilerde görülen hafif solunum yolu rahatsızlığının iyileşmesini belkedikleri kaydedildi.

İnsanlara bulaşır mı?

Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı ve Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) yetkilisi Dr. Casey Barton Behravesh, iki kedide görülen koronavirüs ile ilgili yaptığı açıklamada, "İnsanların evcil hayvanlardan korkmasını istemiyoruz. Evcil hayvanların bu hastalığı insanlara yaymada rol oynadığına dair bir kanıt yok. Yine de salgın döneminde evcil hayvanların da diğer insanlar ve hayvanlarla irtibatının kesilmesi doğru olur." ifadelerini kullandı.

Nereden kaptılar?

CDC yetkilisi Dr. Casey Barton Behravesh, yeni tip koronavirüs görülen iki kediden birinin yaşadığı evdeki bir yetişkinin geçen hafta solunum yolu rahatsızlığı geçirdiğini, diğer kedinin ise koronavirüsü daha önce Covid-19 tespit edilmiş sahibinden kapmış olabileceğini ifade edildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Mart ayında, New York’un Bronx ilçesindeki hayvanat bahçesinde 7 kaplan ve aslanda yeni tip koronavirüs (Covid-19) saptanmıştı.

Hayvanat bahçesi yetkilileri, hayvanlara koronavirüsün o sırada pozitif olan fakat semptom göstermeyen bir veya daha fazla bekçiden bulaşmış olabileceğini belirtmişti.

Yorumlar (0)