Vanlıları korkutan deprem!

Türkiye sınırı olan İran'ın batısındaki Batı Azerbaycan eyaletine bağlı Hoy kentinde 4,2 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi. Deprem, önceki Hoy depreminde 9 sivilin hayatını kaybettiği Van'da da hissedildi.

DÜNYA 26.02.2020, 06:09
Vanlıları korkutan deprem!

AFAD'ın (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) internet sitesinde yer alan verilere göre, saat 01.28'de merkez üssü İran'ın batısındaki Batı Azerbaycan eyaletine bağlı Hoy kenti olan 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yer sarsıntısının yaklaşık yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği tespit edildi.

Van ile komşu olan Hoy kentinde 23 Şubat pazar günü saat 08.53'te meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki depremde Türkiye-İran sınırındaki Van'ın Başkale ilçesine bağlı Kaşkol, Güvenlik, Gelenler ve Özpınar köylerindeki tek katlı kerpiç evler ve ahırların büyük bölümü yıkılmıştı.

Hoy kenti merkezli depremde Van'ın Özpınar köyünde enkaz altında kalan 4'ü çocuk 6 kişinin, Güvenlik köyünde ise 3 kişinin cansız bedeni çıkarılmış, 54 kişi ise yaralı olarak kurtarılmıştı.

Yine aynı gün saat 19.00'da merkez üssü yine Hoy kenti olan 5,9 büyüklüğünde bir başka deprem daha meydana gelmiş, Van'da herhangi bir can ve mal kaybının olmadığı duyurulmuştu.

Van'ı etkileyen depremlerde 250 konut ve 300 ahırın yıkıldığı, 700 konutta da ağır hasar olduğu tespit edilmişti.

Yorumlar (0)