Validen görüntülere ilişkin açıklama: Korku filmi gibi!

Brezilya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle hayatını kaybeden kişi sayısı 3 bini geçti. Ülkenin Manaus şehrinde salgında ölenler toplu mezarlara gömüldü. Şehrin valisi, durumu "korku filmi" olarak değerlendirdi. Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ise tedbirlere karşı çıkmayı sürdürüyor. 

DÜNYA 24.04.2020, 17:10 24.04.2020, 17:14
Validen görüntülere ilişkin açıklama: Korku filmi gibi!

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinde başlayan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını tüm dünyaya yayıldı. 

Salgın, Güney Amerika ülkesi Brezilya'da etkisini yoğun şekilde gösteriyor. Ülkede tespit edilen vaka sayısı 50 bini geçti. Yaşamını yitirenlerin sayısı ise 3 bin 300'ü geçti. 

Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, tedbirlere karşı çıkmaya devam ederken, salgın insanları öldürmeye devam ediyor.

Brezilya'nın yüzölçümü olarak en büyük eyaleti Amazonas'a bağlı Manaus şehrinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaşamını yitirenler toplu mezarlara gömülmeye başlandı.

Şehrin valisi Virgilio Neto, yaşananları "korku filmi" olarak değerlendirdi. Vali Virgilio Neto, "Acil olağanüstü hal durumunu geride bıraktı. Tam bir felaket yaşıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Amazonas eyaleti, Brezilya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınından en çok etkilenen bölge. Çoğunlukla Amazon yerlilerinin yaşadığı bölgede, tespit edilen vaka sayısı 2 bin 500 olarak duyuruldu. 

Fakat uzmanlar, Amazonas eyaletindeki kötü sağlık imkânları ile arazinin büyüklüğü sebebiyle gerçek rakamların 15 kat daha fazla olabileceğine yönelik uyarı yapıyor. Manaus şehrindeki yoğun bakım ünitelerinde doluluk yüzde 90'lara kadar çıktı. 


Yorumlar (0)