Vakalar patladı, Çin dünyaya kapılarını açtı

Şimdiye dek yürüttüğü sıfır vaka politikasını ısrarlı bir şekilde sürdüren Çin, sürpriz bir politika değişikliğiyle son olarak kısıtlamaları hafifleteceğini kaydetmişti. Seneler sonra kapılarını yeniden dünyaya açan Çin, vaka sayılarındaki ciddi artış ve küresel tepkilere karşın yeni düzenlemeyi uygulamaya başladı.

DÜNYA 08.01.2023, 12:24
Vakalar patladı, Çin dünyaya kapılarını açtı

Koronavirüste sıfır vaka politikasını dünyadan çok sonra hayata geçiren ve artık koronaya ilişkin tedbirlerini hafifleten Çin'de sıfır vaka politikası dahilinde kısıtlamaların son ve önemli parçası da kaldırılmış oldu. Yapılan yeni düzenlemeyle beraber, Çin'e gelmiş olan yolcuların, neredeyse üç sene süresince zorunlu izolasyona tabi tutulmasının ardından artık karantinaya girmelerine gerek kalmayacak.

"Koşullu" seyahat

Geçtiğimiz ay yetkililerin karantinanın kaldırılacağını paylaşması sonrasında milyonlarca Çinli yurt dışına seyahat rezervasyonları gerçekleştirmeye başladı. Fakat ziyaretçi sayısında gerçekleşen artış, ülkenin şimdiye kadarki en ciddi ölüm ve vaka sayılarıyla mücadelesini sürdüren Çin'den gelen yolculara zorunlu koronavirüs testleri uygulamasına sebep oldu.

Çinliler bu düzenlemeden memnun

Sıfır vaka politikası sebebiyle ülkede nadir bir şekilde görülen protestolarla karşı karşıya kalan güvenlik güçleri, protestolar sonrasında sıkı kısıtlamaları hafifletme yoluna gitmişti. Ülke içerisinden milyonlarca kişinin yurt dışına gitmesi beklenirken, ülkedeki vatandaşlar koronavirüs kısıtlamalarının kaldırılmasından memnun olduğu kaydedildi.

Yorumlar (0)