Vakalar artınca düğmeye basıldı: Maske geri geldi

Hollanda'da geçici hükümet, COVID-19 vaka sayılarının yükselmeye başlamasının akabinde maske ve sosyal mesafe kuralının tekrar uygulamaya konulacağının ve COVID-19 kartı uygulamasının kapsamının genişleyeceğini duyurdu.

DÜNYA 03.11.2021, 00:07 03.11.2021, 09:06
Vakalar artınca düğmeye basıldı: Maske geri geldi

Geçici hükümetin başındaki Mark Rutte ile Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, gerçekleştirdikleri basın açıklamasında, aralarında mesafe kuralının da yer aldığı birtakım sınırlamanın 6 Kasım tarihi itibarıyla uygulamaya konulacağını bildirdi.

Aşılama programının yüzde 85'lik düzeye ulaşılmasına karşın günlük pozitif vaka sayılarının geçtiğimiz ay başından bu yana yükseliş gösterdiğini kaydeden Rutte, yeni kısıtlamalara aşı yaptıranların da riayet etmesi gerektiğine dair uyarıda bulundu.

Rutte, açık ve kapalı mekanlar ile kalabalık ortamlarda maske kuralının tekrar uygulanacağının altını çizdi, 3 Kasım tarihi itibarıyla çalışma saatlerinin en az yarısının uzaktan yapılması önerisinde bulundu.

Rutte, patronların çalışanlarına COVID-19 kartı sormasına vesile olacak yasal düzenleme üzerinde de çalışıldığını belirtti.

Aşı yaptırmayanların er ya da geç COVID-19'a yakalanacağını ifade eden Bakan Jonge, pozitif vaka sayılarındaki yükselişin sürmesi halinde sağlık sisteminin çökebileceğine işaret etti.

6 Kasım'da uygulamaya konulacak

COVID-19 kartı uygulamasının geçersiz olduğu tüm mekanlarda maske kuralı geri geldi. 

Daha evvel kafe ve restoranların kapalı mekanları, statlar ve tiyatrolarla kısıtlı tutulan kart uygulaması hayvanat bahçeleri, müzeler, spor salonları, eğlence parkları, yüzme havuzları ve lokantaların açık alanlarını da kapsayacak biçimde genişletildi. 

Çocuklara yönelik spor etkinlikleri kart uygulamasından muaf edildi. 

Geçtiğimiz 25 Eylül tarihinde kaldırılan 1,5 metrelik mesafe kuralı yeniden uygulanmaya başlayacak.

Diğer yandan, medya açıklaması esnasında bir grup gösterici geri getirilen tedbirlere sert bir şekilde tepki gösterdi.

Yorumlar (0)