Vaka sayısının arttığı Yunanistan, tedbirleri gevşetiyor 

Yunanistan’da Covid-19 salgınına karşı uygulanan bazı tedbirler 5 Nisan 2021’den itibaren gevşetilecek. 

DÜNYA 01.04.2021, 09:04 01.04.2021, 12:10
Vaka sayısının arttığı Yunanistan, tedbirleri gevşetiyor 

Yunanistan’da Covid-19 salgınına karşı uygulanan sıkı tedbirler de vakaların azalmasına çare olamadı. Her geçen gün artan vaka sayısına karşın Yunanistan Sivil Koruma Bakanı Yardımcısı Hardalias, tedbirlerin gevşetileceğini belirtti.

Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, yaptığı basın toplantısında, 5 Nisan 2021’den itibaren tedbirlerin gevşetileceğini, kapalı olan mağazaların açılacağını belirtti. Yeni düzenlemeye göre vatandaşlar mağazaya gitmeden önce internet üzerinden randevu alacak. Alışveriş yapmak isteyen kişilere SMS yoluyla bir kod gidecek ve o kod yalnızca 3 saat için geçerli olacak.

Hardalias ayrıca “pilot program” kapsamında 3 Nisan 2021 tarihinden itibaren ilçeler arası seyahatlerin başlayacağını belirtti.



Açık alanlarda spor yapılabilecek

Açık alanda spor yapmak da artık serbestleşiyor. Bunun kuralı ise birlikte spor yapanların aynı aileye mensup olmaları. Fakat farklı ailelerden oluşacak bir spor grubu kurulacaksa o halde en fazla 3 kişi toplanabilecek.

19 Mart 2021 tarihinde ülkedeki arkeolojik alanlar, parklar, kuaförler ve estetik merkezleri açılmış ve hatta amatör balıkçılara getirilen yasaklar da kaldırılmıştı. Ülkede hala kapalı olan alışveriş merkezlerinin akıbeti ise gelecek hafta belli olacak.



En yüksek vaka sayısı dün kaydedildi

Salgın yayıldığından beri en yüksek vaka sayısını (4 bin 340) dün kaydeden Yunanistan, buna karşın tedbirleri gevşetme yoluna gidiyor.

Kasım 2020-Mart 2021 dönemleri arasında ülkede sıkı karantina uygulanmış; bu dönem içinde DSÖ’ye toplamda 263 bin 689 vaka ve 8 bin 93 vefat bildirilmişti. 

Yorumlar (0)