Vaka sayısı Çin'i geçince paniğe kapılan Trump, Şi ile görüştü!

ABD Başkanı Donald Trump, Çin Cumhurbaşkanı Şi Jinping ile yeni tip koronavirüs (Covid-19) hakkında bir telefon görüşmesi yaptıklarını duyurdu.

DÜNYA 27.03.2020, 09:34 27.03.2020, 10:18
Vaka sayısı Çin'i geçince paniğe kapılan Trump, Şi ile görüştü!

ABD Başkanı Donald Trump, bugün yaptığı açıklamada, Çinli mevkidaşı Şi Jinping ile konuştuğunu ve şu ana kadar küresel olarak 24 binden fazla insanın ölümüne sebep olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisini “ayrıntılı olarak” tartıştığını söyledi.

Çin'in yeni tip koronavirüs (Covid-19) hususunda açık ve şeffaf davrandığını belirten Şi, konuya ilişkin ABD dâhil tüm taraflarla çalışmaya istekli olduğuna dikkat çekti. 

Trump, Twitter'da bir paylaşımda bulunarak, "Çin lideri Şi ile çok güzel bir görüşmeyi yeni bitirdim. Gezegenimizin büyük bölümlerini tahrip eden koronavirüse ilişkin ayrıntılı görüşme yaptık. Çin çok şey yaşadı ve virüsle ilgili derin bir anlayış gerçekleştirdi. Birlikte ve yakın çalışıyoruz." açıklamasında bulundu.

Çin devlet televizyonu da görüşme sırasında tartışılanlarla ilgili ayrıntıların bilinmediğini ancak iki devlet başkanının telefonla konuştuğunu bildirdi.

ABD vaka sayısında Çin'i geçti

ABD'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 1301 oldu. Vaka sayısı ise 85 bin 612 olarak açıklandı.

Böylece ABD, vaka sayısında Çin'i geçmiş oldu. 

Çin'de ise yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaşamını yitiren kişi sayısı 3 bin 292, vaka sayısı ise 81 bin 340 olarak kaydedildi. 

Yorumlar (0)