Vaka sayısı 120 bini geçen ABD'de seyahat kısıtlaması başladı!

ABD'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisinin merkezi durumuna gelen New York eyaleti ile komşuları Connecticut ve New Jersey eyaletlerinde ikamet edenler için "14 gün boyunca zorunlu olmayan tüm iç seyahatlerden uzak durmaları" uyarısında bulunuldu.

DÜNYA 29.03.2020, 08:23
Vaka sayısı 120 bini geçen ABD'de seyahat kısıtlaması başladı!

ABD'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle şu ana kadar hayatını kaybeden kişi sayısı 2 bin 227 oldu. Vaka sayısı ise 123 bin 750 olarak tespit edildi. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın talebi üzerine ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından New York eyaleti ile komşuları Connecticut ve New Jersey eyaletleri için uyarı yayımlandı.

Söz konusu uyarıda, yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisinin yayılmasını engellemek için New York eyaleti ile komşuları Connecticut ve New Jersey eyaletlerinde yaşayanlardan, 14 gün boyunca tüm iç seyahatlerden uzak durmaları talep edildi. 

Seyahat uyarısı, gündelik hayatın sürdürülmesinde önem arz eden altyapı, sağlık ve gıda sektörü çalışanlarını kapsamayacak.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) açıklamasından kısa süre önce Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, belirtilen eyaletler için şu an karantinaya gerek olmadığını fakat güçlü seyahat kısıtlayıcı önemler alacaklarını belirtmişti. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19)  ilişkin vaka ve hayatını kaybeden kişi sayısı giderek artan ABD'de özellikle New York kenti, ülkedeki tüm vakaların yarısına yakınına ev sahipliği yapması nedeniyle kötü bir süreç yaşıyor. 

ABD Başkanı Donald Trump, New York'a ilişkin son açıklamalarında, şehri zor günlerin beklediğini kaydetmiş ve bölgeye bin kişi kapasiteli bir hastane gemi yollamıştı.

Yorumlar (0)