Vaka hızı azalmazsa OHAL ilan edilecek!

Japonya'da koronavirüs vaka hızının azalmaması durumunda olağanüstü hal (OHAL) ilan edilebileceği duyuruldu. 

DÜNYA 31.12.2020, 08:55
Vaka hızı azalmazsa OHAL ilan edilecek!

Japonya'da koronavirüs vakaları giderek artıyor. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kabine Üyesi Nişimura Yasutoşi, Japonya genelinde koronavirüs vakalarının artış göstermesinin yaratacağı risklere ilişkin değerlendirmede bulundu. 

Nişimura, vaka artış hızının daha da artması halinde hastane kapasitesinin yetersiz kalabileceği konusunda uyarıda bulunarak, vatandaşların yılbaşını yalnızca aileleriyle birlikte geçirmeleri gerektiğini ifade etti. 

İnsanların arkadaşlarıyla toplu halde bir araya gelmemeleri gerektiğini aktaran Nişimura, partilerden ve büyük etkinliklerden uzak durulmasına yönelik uyarıda bulundu. 

"Akraba ziyaretleri bu kez riskli"

Nişimura, vaka artış hızının azalmaması durumunda vatandaşların sağlığını koruyabilmek amacıyla olağanüstü hal (OHAL) ilan edilebileceğini duyurdu. Vaka artış hızının kontrol altına alınması gerektiğini belirten Nişimura, vatandaşlardan hükümet ile iş birliği yapmalarını istedi. 

Japonya'da normal şartlarda yılbaşı ve akraba ziyaretlerinin büyük önem taşıdığını ama bu defa riskli olduğunu belirten Nişimura, insanların aile bireylerine kapıdan selam vermeleri ve hiçbir şekilde eve girmemeleri gerektiğini ifade etti. 

Japonya'da koronavirüs bilançosu

Japonya'da şu ana kadar 231 bin 935 koronavirüs vakası tespit edildi. Söz konusu ülkede koronavirüs sebebiyle yaşamını yitiren kişi sayısı 3 bin 456 oldu. Japonya'da 668 kişinin koronavirüs sebebiyle yoğun bakım servisinde yattığı bildirildi. 

Daha önce OHAL ilan edilmişti

Japonya'da Nisan ayının başlarında olağanüstü hal (OHAL) 7 bölgede ilan edilmiş, Nisan ayının ortalarında ise Japonya geneli için geçerli olmasına karar verilmişti. Sağlık koşullarının iyileştirilmesi üzerine olağanüstü hal (OHAL) aşamalı şekilde kaldırılmış, Mayıs ayının sonlarına doğru da Japonya genelinde son verilmişti.

Yorumlar (0)