Vaka çok ama gizliyor!

Suriye Geçici Hükûmeti Başkanı Abdurrahman Mustafa, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı çok sıkı tedbirler aldıkllarını söyleyerek, "Kontrolümüzdeki bölgeleri tamamen izole ettik, şu ana kadar pozitif vaka yok" diye konuştu.

DÜNYA 13.04.2020, 08:59
Vaka çok ama gizliyor!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında, Fırat Kalkanı Bölgesi, Afrin, İdlib ve bölgedeki mülteci kamplardaki alınan tedbirleri anlatan Suriye Geçici Hükûmeti Başkanı Abdurrahman Mustafa, şu bilgileri verdi:

"Birçok bölgede test yaptık fakat Suriyeli muhaliflerin kontrolü altında olan bölgelerde henüz koronavirüs vakası bulunmuyor. Bu konuda çok şeffaf çalışıyoruz, önleyici tedbirler alıyoruz. Türkiye Sağlık Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığıyla koordineli olarak çalışıyoruz. Fırat Kalkanı Bölgesi, Afrin ve İdlib kentinde halkı yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı bilgilendirdik, diğer bölgelerden tamamen izole hâle getirdik. Okulları tatil ettik, online eğitime başladık. Halkın ihtiyacı olan gerekli temizlik malzemesi, kolonya ve dezenfektan gibi ekipmanları ulaştırdık."

Bölücü terör örgütü PYD/YPG’nin bulunduğu bölgeler ile Beşşar Esed rejiminin kontrol ettiği bölgelerden giriş çıkıları tamamen kapattıklarını da söyleyen Suriye Geçici Hükûmeti Başkanı Abdurrahman Mustafa, Beşşar Esed rejiminin kontrolündeki bölgelerde çok fazla kişiye koronavirüs (Covid-19) bulaştığı ama Beşşar Esed rejiminin bu sayıları şeffaf bir şekilde açıklamadığı yönünde bilgilerinin bulunduğunu da kaydetti.

Yorumlar (0)