Vaka artışları nedeniyle KKTC’de kısıtlamalar uzatıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’inde (KKTC), artan koronavirüs vakaları sebebiyle kısıtlamaların devam ettirileceği bildirildi.

DÜNYA 10.04.2021, 11:42 11.04.2021, 12:09
Vaka artışları nedeniyle KKTC’de kısıtlamalar uzatıldı

Salgını kontrol altına almaya çalışan ve bu nedenle de kısıtlama tedbirleri uygulayan KKTC hükümeti, vakalardaki artışlardan kaynaklı olarak sokağa çıkma kısıtlamalarının bir süre daha uzatıldığını açıkladı.

Bakanlar Kurulu’nda alınan kararlar duyuruldu

KKTC Bakanlar Kurulu tarafından alınan yeni kararlara göre kısıtlamaların bir süre daha devam etmesi yönünde görüş birliğine varılırken camilerdeki ibadetlerin ise üçte birlik doluluk oranı şartı ile sürdürüleceği bildirildi. 

Kısıtlamaların içeriği hakkında daha kapsamlı bilgileri Pazartesi günü halka açıklayacaklarını kaydeden KKTC Başbakanı Ersan Saner, camilere ibadet için giriş çıkışlarda kayıt tutulacağını ifade etti.

Yeni kararlarda neler var?

Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararlarda Pazar günleri tam kapanma, Cumartesi ve Pazartesi günleri 22.00 ile 05.00 arasında sokağa çıkma yasağı olacağı belirtilirken halkın ihtiyaçlarını temin edebileceği marketler, eczaneler ve fırın gibi yerlerin açık tutulacağı ifade edildi. Kararda, ayrıca uzaktan eğitime devam edileceği, belirlenenler haricindeki her türlü işletmenin yasak gün ve saatlerinde kapalı tutulacağı hizmet sektöründe çalışanların her 7 günde bir koronavirüs testi yaptıracağı kaydedildi.

Öte yandan elektrnok bileklik uygulamasıyla kapalı devre turizmine geçileceği ve bununda devlet harcamalarında önemli bir tasarruf sağlayacağı belirtildi.

KKTC’de son 1 gün içinde Son 245 saatte 69 yeni vaka 8 bin 323 test yapılırken, 69 yeni vakanın tespit edildiği ve son 24 saat içindeyse 1 kişinin öldüğü bildirildi.

Yorumlar (0)