Vahşi filler ilerliyor: 150 bin kişi tahliye edildi

Çin’de doğal koruma bölgelerinden uzaklaşan 14 vahşi Asya filinin ilerlediği Yunnan eyaletinde 150 bini aşkın kişi tahliye edildi.

DÜNYA 10.08.2021, 20:08
Vahşi filler ilerliyor: 150 bin kişi tahliye edildi

Doğal koruma bölgelerinden yaklaşık 1,5 senedir uzakta olan 14 vahşi Asya filinin, geri döndüğü ve doğal koruma bölgelerine 200 kilometre yaklaştığı bildirildi.

Çin medyasında yer alan habere göre, filleri takip eden ekibin lideri Vang Yong, sürünün yönlendirilerek, Yüenciang Nehri'ni geçtiğini ve güneye doğru ilerlemeyi sürdürdüğünü aktardı.

"25 bin polis tarafından takip ediliyor"

Yaklaşık olarak 17 aydır koruma alanlarından uzaktaki fillerin, yerleşim bölgelerinde herhangi bir zarara yol açmaması için 150 bini aşkın kişinin geçici olarak tahliye edildiğini kaydeden Vang, fillere göç yolu boyunca 180 bin ton yiyecek verildiğini ve bu hayvanların, 25 bini aşkın polis tarafından İHA'larla izlendiğini belirtti.

İnsansız hava araçları ile anbean izlenen fil sürüsünün, kapıları parçaladıkları, iş yerlerine zarar verdiği, yiyecekleri çaldığı, bir kanalda yıkandıkları ve ormanlık bölgede uyuyakaldıkları görülmüştü.

Sebebi bilinmiyor

Çin'de fillerin en uzun mesafeli göçü olarak gösterilen olayın sebebi ise henüz bilinmiyor.

Zambiya merkezli bir yaban yaşamını koruma örgütü Game Rangers International’dan Lisa Olivier, fillerin rutin bir biçimde ilerlediğini ve güvenli bir yer bulmaya çalıştıklarını dile getirmişti.

Yolculuk esnasında iki dişi filin doğum yapmasına da değinen Olivier, fillerin doğum yapmak üzereyken yeni bölgelere taşınmalarının alışılmadık bir şey olduğuna işaret etmişti.

Yorumlar (0)