V for Vendetta maskeli göstericiler, Londra'da polisle çatıştı

İngiltere'nin başkenti Londra'da, "V for Vendetta" maskeleriyle yürüyüş etkinliği gerçekleştiren protestocular, İngiliz polisiyle çatıştı. 

DÜNYA 06.11.2021, 09:54 07.11.2021, 09:21
V for Vendetta maskeli göstericiler, Londra'da polisle çatıştı

İngiltere'de her sene gerçekleştirilen "Milyon Maske Yürüyüşü" protestosu için bir grup protestocu, Londra'da yürüdükleri sırada polisle çatıştı. "V for Vendetta" olarak da adlandırılan Guy Fawkes maskeleriyle sokağa çıkan protestocular, "özgürlük" sloganlarıyla Londra'da yürüdü. 

V for Vandetta maskeleriyle hükümeti protesto ettiler

Protestocular, genel anlamda hükümet uygulamalarına, salgın kısıtlamalara ve Kovid-19 aşılarına karşı Londra'da bir araya geldi. Ayrıca protestocular, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın kuklalarını hazırlayıp, ateşe vererek sokaklarda havai fişek patlattı. 

"Milyon Maske Yürüyüşü" protestolarından önce polis ekipleri, kent genelinde barikatlar kurarak tedbirler aldı. Geçtiğimiz sene polis ekipleri, karantina sınırlamalarını ihlal ederek protesto düzenleyen maskeli grubun kargaşa çıkarmasını önlemek üzere bu sene tedbirleri daha da sıkılaştırdı. Polis istihbaratlarının, polisleri hedef alma ve bazı grupların kargaşa çıkarma niyetinde olduğu iddiasından sonra hava polisleri de dahil olmak üzere Londra'ya pek çok polis yönlendirildi. 

1605 yılından beri İngiltere'de, her sene 5 Kasım'da ateşler yakılarak ve havai fişekler atılarak, İngiltere Kralı I. James'in ve Parlamentonun terör saldırılarından kurtuluşu kutlanıyor. 1600'lü senelerde saldırıları planlayan ve Guy Fawkes olarak da tanınan bir aktivist, Milyon Maske Yürüyüşü göstericileri tarafından "V for Vendetta" olarak tanınıyor. Protestocular, "Bonfire Night" olarak adlandırılan kutlamaların yaşandığı gecede, V for Vendetta maskeleriyle hükümeti protesto ediyor. 

Yorumlar (0)