Uzmanlardan uyarı! "Almanya karanlığa gömülebilir"

Almanya Sivil Koruma ve Afet Yardımı Dairesi Başkanı Ralph Tiesler, kış aylarında ülkede geçici ve bölgesel elektrik kesintilerinin yaşanabileceği uyarısını yaptı.

DÜNYA 20.11.2022, 14:51 21.11.2022, 08:11
Uzmanlardan uyarı! "Almanya karanlığa gömülebilir"

Welt am Sonntag gazetesine açıklamalarda bulunan Tiesler, Kovid-19 ya da Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması gibi son dönemlerdeki gelişmelerin kimsenin beklemediği krizlere hazırlıklı olunması gerektiğini işaret ettiğini söyledi.

Gelecek dönemde iklim değişikliğinin sebep olduğu felaketlerle karşı karşıya kalınacağının da ortada olduğunu söyleyen Tiesler, Almanya’da sivil korumanın güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

"Elektrik kesintileri riski var"

Tiesler, Almanya’nın komşu ülkelerinde savaş olması halinde ülkesinin bundan doğrudan etkileneceğini söyleyerek, mevcut durumda elektrik kesintilerinin yaşanması riskinin görüldüğünü bildirdi.

Bu bağlamda tedarik zincirlerinde birtakım kesintilerin olabileceğini, kritik altyapılara ve devlet kurumları ile firmalara siber saldırılar düzenlenebileceğini de söyleyen Tiesler, “Bunlar karşısında daha hazırlıklı olmamız lazım.” sözlerini kullandı.

Tiesler, kış dönemlerinde elektrik kesintilerinin beklenilmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Bununla geçici ve bölgesel elektrik kesintilerini kastediyorum.” değerlendirmesini yaptı.

Bunun nedeninin yalnızca enerji kıtlığı olmayacağını söyleyen Tiesler, enerji şebekelerini işleten firmaların elektrik ağlarını koruma ve enerji tedarikini riske atmama hedefiyle söz konusu ağları geçici kapatabileceklerini söyledi.

"Ocak ve şubat ayından sonra dikkat"

Tiesler, “Bunun riski ocak ve şubat aylarından sonra artıyor. Bu sebeple yer yer belirli süre elektrik kesintileri yaşanabileceğini tahmin ediyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Bazı bölgelerdeki yerel yönetimlerin bu duruma hazırlıklı olduklarını söyleyen Tiesler, "Diğerleri daha kötü durumda, hazırlıklı değiller.” sözlerini kullandı.

Tiesler, yerel yönetimler düzeyideki kriz masalarında iyileştirmeye ihtiyaç duyulduğunu tespit ettiklerini belirterek, buralarda acil durumların üstesinden gelinmesi için uzman personelin yeterince bulunmamasından şikayet etti.

Yorumlar (0)