Uyuşturucu baronunun oğlu gözaltına alındı, ülke karıştı!

Meksika'nın ünlü uyuşturucu baronu "El Chapo" (Bücür) lakaplı Joaquin Guzman'ın oğlu Ovidio Guzman gözaltına alınınca çete üyeleri kentte saldırı başlattı.

DÜNYA 19.10.2019, 10:34 19.10.2019, 10:59
Uyuşturucu baronunun oğlu gözaltına alındı, ülke karıştı!

Meksika'nın Sinaloa eyaletine bağlı Culiacan şehrinde, uyuşturucu baronu Joaquin Guzman'ın oğlu evinde gözaltına alındı. Gözaltına alan güvenlik ekiplerine yardıma giden askerler ile uyuşturucu çetesi üyeleri arasında çatışma çıktı. Bu çatışmada ve çetenin kentin farklı yerlerinde çıkardığı olaylarda toplamda 8 kişi öldü, 16 kişi ise yaralandı.

Kenti savaş alanına çevirdiler

Meksika'da "El Chapo" için çalışan çete üyeleri patronun oğlu gözaltına alınınca Culiacan kentini bir anda savaş alanına çevirdi. ABD'de tutuklu bulunan Guzman'ın oğlu Ovidio Guzman'ı evinde gözaltına alan güvenlik güçlerine yardıma giden askerlere, çete üyelerin tarafından saldırı gerçekleştirildi.

Kentin farklı bölgelerinde şiddet eylemleri

Uyuşturucu çetesinin üyeleri Meksika'nın Culiacan kentini adeta savaş alanına çevirdi. Çete, sokaklarda araçları ateşe verdi; kamu binalarına, iş yerlerine ve vatandaşlara rastgele ateş açtı. Yapılan bu eylemlerde kentteki cezaevinde bulunan 51 mahkûm kaçtı.

Baronun oğlu serbest bırakıldı

Olaylar sürerken acil toplanan Güvenlik Kabinesi, can kayıplarının önüne geçmek adına Guzman'ın serbest bırakılmasına ve güvenlik güçlerinin geri çekilmesine karar verdi.

Ulusal Savunma Sekreteri Luis Cresencio Sandoval, olayla ilgili yaptığı açıklamada, 5 çete mensubu, 1 Ulusal Muhafız, 1 tutuklu ve 1 sivilin yaşamını yitirdiğini, çoğu güvenlik görevlisi olmak üzere 16 kişinin yaralandığını bildirdi.

Guzman’ı gözaltına almak üzere operasyon yürüten güvenlik güçlerine desteğe giden askerlere 14 noktada saldırıda bulunulduğunu ifade eden Sandoval, kentteki 17 yolun da çete üyelerince kapatıldığını söyledi.

"Ölüm istemiyoruz, savaş istemiyoruz."

Meksika Devlet Başkanı Manuel Lopez Obrador, konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, "Bir suçlunun yakalanması için insanların hayatını tehlikeye atamayız. Güvenlik kabinesinin kararını yerinde buldum. Ölüm istemiyoruz, savaş istemiyoruz." şeklinde konuştu.

Guzman ailesinin avukatı Juan Pablo Vadillo ise Oviedo Guzman'ın serbest bırakıldığını ve sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)