Uygur Türklerine yaptığı baskılar nedeniyle yaptırım uygulanan Çin, misilleme yaptı 

Sincan Uygur Bölgesi’ndeki Uygur Türklerine baskı yaptığı gerekçesiyle İngiltere tarafından yaptırım uygulanan Çin, İngiltere’ye misilleme yapmakta gecikmedi. 

DÜNYA 26.03.2021, 13:39
Uygur Türklerine yaptığı baskılar nedeniyle yaptırım uygulanan Çin, misilleme yaptı 

Sincan Uygur Bölgesi’nde yaşayan Uygur Türklerine baskı yaptığı ve zorla çalıştırdığı gerekçesiyle İngiltere’deki pek çok marka, Çin ile iş birliğini askıya aldı. Markalar tarafından Sincan’dan pamuk alımı durdu. İngiltere dışında pek çok AB ülkesi ve Amerika da Uygur Türklerine yapılan zulme sessiz kalmadı ve anlaşmaları askıya aldı.

Atılan adımlara sessiz kalmayan Çinli yetkililer, İngiltere menşeili 4 kurum ve 9 kişiye karşı yaptırım uygulama kararı aldı.



“İç işlere müdahaledir.”

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü tarafından yapılan yazılı açıklamada, atılan adımların Çin’in iç işlerine karışmak olduğu ve bu durumun da ülkeler arasındaki ilişkilere zarar verdiği belirtildi. Ayrıca İngiltere Pekin Büyükelçisi'nin Çin Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı belirtilen açıklamada kararın “kınandığı” bilgisi de yer aldı.

“Yanlış bilgi yayıyorlar.”

İngiltere’deki 4 kurum ve 9 kişinin yalan yanlış haberler yaydığını belirten Çinli sözcü, 9 kişinin ve 4 kurum sahibinin Çin Anakarası, Makau ve Hong Kong bölgelerine girişlerinin yasaklandığını aktardı. Ayrıca bu kişilerin Çin ile bir daha iş yapamayacakları ve mal varlıklarının da dondurulduğu bilgisi verildi.

Yorumlar (0)