Utah Valisi, Amerikalıları “yağmur duası” etmeye davet etti 

ABD Utah’ta halk, kuraklıktan şikayetçi. Kuraklık için çözüm bulamayan Vali Cox, bir mesaj yayınlayarak halkı yağmur duası etmeye davet etti. 

DÜNYA 06.06.2021, 10:43 07.06.2021, 09:01
Utah Valisi, Amerikalıları “yağmur duası” etmeye davet etti 

ABD genelinde bir süredir etkili olan kuraklık, özellikle Utah eyaletinde çok şiddetli şekilde seyrediyor. Utah Valisi Spencer Cox, yayınladığı görüntülü mesaj ile halkı yağmur duasına davet etti ve şunları dile getirdi: “Daha önce yaptığım konuşmalarda Utahlıları uzun süre duş almamaları, sızdıran muslukları onarmaları, su tasarrufu yapmaları konusunda uyarmıştım. Fakat korkarım ki bu uyarılarım yeterli olmayacak. Daha fazla suya ve yağmura ihtiyacımız var ve buna şu anda ihtiyacımız var. İlahi bir müdahale gelmeli. Bu sebeple inanan Utah halkının 4-6 Haziran arasında yağmur duası etmek üzere bana katılmalarını istiyorum.”

Kuraklık, yaban hayatına da zarar veriyor

Vali Cox: “Eyaletimizde yaşanan kuraklık yalnızca insanlara değil yaban hayatına da çok fazla zarar veriyor. Böyle giderse ölümcül yangınlar ortaya çıkabilir. İş birliği içinde Tanrı’ya dua etmeli ve su tasarrufu yapmalıyız. Yalnızca bu şekilde kuraklığın ölümcül boyutlarından kurtulabiliriz.”

13 Mayıs’ta acil durum ilan edildi

Geçen sene aşırı kuraklıktan dolayı eyalette büyük boyutlu yangınlar çıkmıştı. Cox, bu durumun tekrar yaşanmaması amacıyla 13 Mayıs 2021 tarihinde acil durum ilan etmişti ve bazı önlemler alınmaya çalışılmıştı. 

ABD’deki kuraklık yalnızca Utah’ta hayatı etkilemiyor. Kaliforniya Valisi Gavin Newsom da 10 Mayıs 2021 tarihinde aşırı kuraklık sebebiyle acil durum ilan etmişti. 

Yorumlar (0)