Uruguay halkına ABD uyarısı!

Uruguay, son zamanlarda silahlı saldırıların arttığı ABD'ye seyahat edecek vatandaşlarını uyardı.

DÜNYA 06.08.2019, 00:16
Uruguay halkına ABD uyarısı!

Uruguay Dışişleri Bakanlığı, "Dışişleri Bakanlığı, ABD'ye seyahat edecek vatandaşları, son 6 ayda 250'den fazla kişinin hayatına mal olan, çoğunlukla nefret ve ırkçılık kaynaklı artan şiddet olayları nedeniyle üst düzey önlem almaları için uyarıyor" açıklamasında bulundu.

Uruguay, ABD'ye seyahat edecek vatandaşlarına, artan "nefret suçu ve şiddet olayları" nedeniyle önlem almaları uyarısı yaptı.

Uruguay Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Dışişleri Bakanlığı, ABD'ye seyahat edecek vatandaşları, son 6 ayda 250'den fazla kişinin hayatına mal olan, çoğunlukla nefret ve ırkçılık kaynaklı artan şiddet olayları nedeniyle üst düzey önlem almaları için uyarıyor."

Amerikalı yetkililerin bu tür saldırıların önüne geçemediğinin altı çizilen açıklamada, özellikle kalabalık olan tematik parklar, alışveriş merkezleri, festivaller, dini ve sanatsal aktivitelerde yer almaktan kaçınılması ve bu yerlere çocukların götürülmemesi önerildi.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı da geçen hafta Uruguay'a seyahat edecek ABD vatandaşlarına artan suç olayları sebebiyle üst düzey önlem alma uyarısı yapmıştı.

Amerika'daki saldırılar

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin Teksas eyaletine bağlı El Paso şehrinde bulunan bir alışveriş merkezinde hafta sonu gerçekleştirilen silahlı saldırıda 22 kişi hayatını kaybetmiş, 26 kişi yaralanmıştı.

AVM saldırısından saatler sonra Ohio eyaletine bağlı Dayton şehrinde bir barın yakınında düzenlenen silahlı saldırıda ise 9 kişi yaşamını yitirmişti.

Amerika güvenlik birimleri tarafından yapılan incelemenin ardından, her iki saldırının da "beyaz ırkçılık" motifleri taşıdığı belirtilmiş, Teksas saldırısı için "iç terör" yorumu yapılmıştı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump da nefret ve beyaz ırkçılığın herkes tarafından kınanması gerektiğini kaydetmişti.

Yorumlar (0)