Ürdün’de büyük bir başarı hikayesi: Kolları olmadan mozaik sanatı yapıyor

Ürdün'de hayatını sürdüren Rahmet Hayrullah kolları olmadığı için ayaklarıyla yaptığı mozaik sanatıyla görenleri kendisine hayran ediyor.

DÜNYA 26.06.2022, 10:13 27.06.2022, 13:53
Ürdün’de büyük bir başarı hikayesi: Kolları olmadan mozaik sanatı yapıyor

Ürdün'de hayat küsmeden ve içerisinde bulunduğu duruma aldırmadan çabalamayı sürdüren 36 yaşındaki Rahmet Hayrullah, birbirinden güzel mozaik eserler ortaya çıkarıyor. Mozaiğe başlama hikayesinden bahseden Hayrullah, doğduğunda ailesinin engelli oluşunu kötü bir şekilde karşılamadığını ve babasının özellikle ona Rahmet ismini verdiğini söyledi.

Annesinin desteğiyle ayaklarını kullanmaya başladı

Ayaklarını kullanmaya annesinin destekleriyle başladığını ifade eden Rahmet Hayrullah, "Annem bana öncelikle ayaklarımla nasıl iş yapacağımı öğretti, bana bir şeyler verirdi, ayak parmaklarımın arasına koyardı ve beni uzaktan izlerdi. Bu şekilde ayaklarımı yavaş yavaş kullanmaya başladım. Daha sonra engelliler için açılmış bir merkeze kaydoldum. Bu merkez bana çok büyük destek sağladı ve burada büyük bir ilerleme gösterdim” dedi.

Yardım talep etti, ret cevabı aldı

Devlet kurumlarına yardım talebi için gittiklerini ancak devamlı ret cevabı aldıklarını dile getiren Hayrullah, "20 sene önce uydu kanallarından birinde konuşma yaptım. Bu sayede Suudi Arabistan Prensi Nayif bin Abdülaziz hikayemi görmüş, benimle iletişime geçti ve bir miktar para bağışı yaptı. Biz de bu bağışla bir arsa satın aldık ve üzerine bir ev yaptırdık" diye konuştu.

Suudi Prens protez takılmasını sağladı

Hayrullah, "Bunun yanı sıra Suudi Prens Nayif bin Abdülaziz bana protez takılmasını sağladı. Bu işlem için ABD'ye gittim ve 3 ay sonra protezlerimle Ürdün'e geri döndüm" dedi.

Valizine koyduğu protezler çalındı

Suudi Prens'in kendisine hac ve umre sözü de verdiğini aktaran Hayrullah, "Prens verdiği sözü tuttu ve ben hac vazifemi yerine getirdim. Fakat hac esnasında protezler beni yorduğu için valizime koymuştum. Daha sonra kötü bir olay yaşadım ve valizim çalındı. O günden sonra da bir daha protezim olmadı" ifadesinde bulundu.

"Yaptığım şeyin sağlıklı insanlar tarafından bile yapılamayacağını söylediler"

Hayrullah, 2018 senesinde 13 günlük bir mozaik kursuna kaydolduğunu ve kendilerinden kurs süresince bir mozaik hazırlamaları istendiğini ifade etti.

İlk tecrübesinden gururla bahseden Hayrullah, "Eğitim esnasında 3 mozaik panel tasarladım. Kurstakiler de yaptığım eserler karşısında şaşırdı. Kurs organizatörleri, oluşturduğum bu mozaiklerin sağlıklı insanlar tarafından dahi yapılamayacağını söyledi. Bu şekilde kursu birincilikle tamamladım” dedi.

“Yeni işimden oldukça memnunum”

Hayrullah, "Katılımcılar adına bir mezuniyet töreni düzenlendi ve herkes beni ayakta alkışladı. Bu olay beni çok mutlu etti. Yeni işimden oldukça memnunum. Birkaç hafta öncesinde şehirdeki bir mozaik uzmanı benimle görüşme sağlayarak çeşitli mozaik panellerin üretiminde onlarla çalışmamı istedi" diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)