Ürdün: Prens Hüseyin, dış güçlerle ülkeyi hedef aldı

Bakan Eymen es-Safedi, gerçekleştirilen soruşturma sonucunda eski Veliaht Prens Hamza bin Hüseyin'in dış güçlerle beraber ülkenin güvenliğini hedef alan birtakım çalışmalara karıştığının ortaya çıktığını dile getirdi.

DÜNYA 05.04.2021, 00:16 05.04.2021, 13:08
Ürdün: Prens Hüseyin, dış güçlerle ülkeyi hedef aldı

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, başkent Amman'da gerçekleştirdiği basın toplantısında, Ürdün'ün istikrarına yönelik tehdit oluşturdukları gerekçesi ile bazı şahısların gözaltına alındığı olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu.


(Eymen es-Safedi)

"Dış güçlerle ortak çalışıyordu"

Gerçekleştirilen soruşturma sonucunda, Hamza bin Hüseyin ile gözaltına alınan diğer şahısların, ülkenin istikrar ve güvenliğini hedef alan çalışma ve faaliyetlerde bulundukları neticesine ulaştıklarını dile getiren Safedi, Ürdün'ü hedef alan bu çalışmaların dış güçlerle birlikte koordinasyon halinde yapıldığını kaydetti.


(Kral 2. Abdullah)

"Genelkurmay Başkanı uyarmıştı"

Ürdün Genelkurmay Başkanı'nın, Hamza bin Hüseyin'den, 'Ürdün'ün güvenliğini hedef alan çalışmalarını durdurmasını' istediğini fakat buna olumlu bir karşılık alamadıklarını söyleyen Safedi, eski Veliaht Prens'e kanunlar kapsamında ve Haşimi Kraliyet ailesi içinde muamelede bulunulacağını ifade etti.

"Durum kontrol altında"

Safedi, Prens Hüseyin'in liderliğini gerçekleştirdiği çalışmaların tamamen kontrol altına alındığına ve Ürdün'ün istikrar ve güvenliğini hedef alan bir planın başarısızlığa uğratıldığına işaret etti.

"Dış güçler, Prens Hüseyin'in eşini aradı"

Safedi, dış güçlere ait bir istihbarat teşkilatının, uçakla ülke dışına çıkmaları için Prens Hüseyin'in eşi ile iletişime geçtiğini belirtti. Dün gözaltına alınan şahısların sayısının yaklaşık olarak 16 olduğunu kaydeden Safedi, ordudan komuta kademesinin gözaltına alınması gibi bir durumun bahse konu olmadığını, tam aksine, soruşturmayı bu güçlerin yürütmekte olduğunu vurguladı.

Yorumlar (0)