Ürdün Azerbaycan'a yanlış yapmamış!

Sırbistan'dan sonra Azerbaycan Dışişleri Bakanlığına çağrılan Ürdün'ün elçisine de "Ermenistan'a silah satışı" rahatsızlığı iletilmişti. Ürdün'den, Azerbaycan'a yanlış yapmadıklarına dair açıklama geldi.

DÜNYA 29.07.2020, 08:10 07.12.2020, 10:02
Ürdün Azerbaycan'a yanlış yapmamış!

Ürdün yönetimi, Azerbaycan-Ermenistan sınırında çatışmalar yaşandığı günlerde Ermenistan'a silah gönderdiği yönünde dünya basınında yer alan haberleri reddetti.

Ürdün Dışişleri Bakanlığından konuya ilişkin bir açıklama yapıldı. Yapılan yazılı açıklamada, Azerbaycan'ın Amman Büyükelçisi Rasim Rzayev'in Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı açıklandı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığının, Ürdün'ün Bakü Büyükelçisi Sami Abdullah Ghosheh'nin Dışişleri'ne çağrıldığı yönündeki açıklamasından duyulan şaşkınlığın Azerbaycan'ın Amman Büyükelçisi Rasim Rzayev'e iletildiği belirtilen açıklamada, Ürdün'ün Bakü Büyükelçisi Sami Abdullah Ghosheh'nin, Dışişleri Bakanlığına "çağrılmadığı" tam tersine orada bir görüşme gerçekleştirdiği vurgulandı.

Ürdün'ün Ermenistan'a silah göndermesiyle ilgili dünya basınında çıkan haberleri de yalanlayan Ürdün yönetimi, Dışişleri Bakanlığı Asya İşleri Dairesi Müdürünün Azerbaycan'ın Amman Büyükelçisi Rasim Rzayev'e, silah satışını, Ürdün savunma sanayisinden silah satın alan özel şirketlerin gerçekleştirmiş olabileceğini bildirdiği belirtildi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, önceki gün Ürdün'ün Bakü Büyükelçisi Sami Abdullah Ghosheh'yi, Ürdün'ün Ermenistan'a silah satışıyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığına çağırmıştı.

Yorumlar (2)
Fotodaki Rasim Rzayev 3 yıl önce
Sizden boyuk bir ricam var bu fotoda gosterilen Rasim Rzayev hec bir olkenin boyuk elcisi deyil bu vezifede calismir . Bu fotonu esil boyukelcinin fotosu ile evez etmeyinizi cox rica edirem
Fotodaki Rasim Rzayev 3 yıl önce
Men bir hafta once soyledim bu fotodaki Rasim Rzayev hhec bir vaxt boyuk elci calismamis bu bir yanlis foto . Ricam var fotonu deyisesiniz esli boyuk elci Rasim Rzayevin fotosunu qoyasiniz .