Ünlü rapçinin hayranından tehdit: "Havaya uçururum"

ABD'li rapçi ASAP Rocky hayranı bir kadının, İsveç'in Washington Büyükelçiliğini havaya uçurmakla tehdit ettiği öğrenildi.

DÜNYA 29.07.2019, 16:11
Ünlü rapçinin hayranından tehdit: "Havaya uçururum"

ABD'li rapçi ASAP Rocky'yi gözaltına alıp yargılamaya hazırlanan İsveç'in Washington'da bulunan büyükelçiliği, ünlü rapçinin kadın bir hayranı tarafından havaya uçurulmakla tehdit edildi. 

Washington DC'de ASAP Rocky hayranı olan Rebecca Kanter isimli kadın, İsveç Büyükelçiliği'nde çalışanlara bağırmak, ziyaretçilere tacizde bulunmak ve binayı havaya uçurmakla tehdit etmek suçlamaları nedeniyle gözaltına alındı. 

"Öğrencileri taciz etti"

Gizli Servis'in yazılı açıklamasında, Rebecca Kanter'ın hem İsveç Büyükelçiliği çalışanlarına bağırdığı hem de elçiliği ziyaret eden bir grup öğrenciyi taciz ettiği bildirildi. Ayrıca, elçilik mülküne de hasar verdiği kaydedildi.

Kanter, elçiliği terk etmeyi kabul etmeyince gözaltına alındı. ASAP Rocky hayranı kadın, kasten yabancı bir hükümetin mülküne zarar vermek ve yabancı bir elçilikten çıkmayı reddetmekle suçlandı.

"Bu aşağılıkları havaya uçuracağım"

Rebecca Kanter'in önceki gün de elindeki Coca Cola şişesinden elçiliğe sıvı fırlatırken "Bu aşağılıkları havaya uçuracağım." diye bağırdığı kayıtlara geçerken, sosyal medyada da İsveç karşıtı paylaşımlarda bulunduğu bildirildi.

Gözaltına alınan 'çılgın hayran', ardından kefaletle serbest bırakıldı. 

ASAP Rocky davası, ABD Başkanı Donald Trump'ın, ünlü rapçinin bırakılması için İsveç'in içişlerine ısrarla müdahale etmesiyle son zamanların en çok konuşulan konularından biri haline geldi.

"Yargı sürecine siyasi müdahale kesinlikle çizmeyi aşmaktır"

Trump, rapçinin özgürlüğüne kavuşmasından yana yargıya müdahale etmemesi nedeniyle İsveç Başbakanı Stefan Löfven'i kınamıştı. Löfven ise "İsveç'te yasalar karşısında herkes eşittir." yanıtını vermişti. İsveç'in Washington Büyükelçisi Karin Olofsdotter de "Hükümetin yasal süreçleri etkilemek gibi bir yetkisi olmadığından buna yeltenmeyecektir." demişti. 

Eski Başbakan Carl Bildt, Trump'ı hedef gösteren açıklamasında, "Yargı sürecine siyasi müdahale kesinlikle çizmeyi aşmaktır. Yeterince açık mı?" ifadelerini kullanmıştı.

ASAP Rocky, İsveç başkentinde düzenlenen Smash X Stadion hip-hop festivalinde sahne aldıktan sonra karıştığı, yaralanma ile biten sokak kavgası sonucu 3 kişi ile birlikte gözaltına alınmıştı.

Yorumlar (0)