Ünlü komedyen koronadan öldü

Japonya'da koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 67'ye yükseldi. Japonya'nın en ünlü komedyeni Ken Shimura yaşamını yitirenler arasında.

DÜNYA 30.03.2020, 09:38
Ünlü komedyen koronadan öldü

Japonya’nın en ünlü komedyenlerinden Ken Shimura, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedavisi gördüğü hastanede 70 yaşında yaşamını yitirdi. Japonya'daki can kaybı sayısı 67'ye ulaştı.

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019 tarihinde ortaya çıkan ve dünya genelinde hızla yayılmaya devam eden Covid-19 (yeni tip koronavirüs), Japonya'yı yasa boğan bir ölüme sebep oldu.

Japonya'nın en ünlü komedyeni olarak bilinen Ken Shimura Covid-19 (yeni tip koronavirüs) tedavisi gördüğü Tokyo'da 70 yaşında virüse yenik düştü.

Asıl adı Yasunori olan ünlü komedyenin 20 Mart'ta yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvurduktan sonra zatürre olduğunun anlaşıldığı öğrenilirken, 23 Mart'ta ise koronavirüs testinin pozitif sonuç verdiği bildirildi.

Shimura'nın ölüm sebebinin koronavirüs kaynaklı zatürre olduğu tespit edildi.

Ölü sayısı 67'ye ulaştı

Shimura'nın ölümüyle birlikte Japonya’da Covid-19 (yeni tip koronavirüs) sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 67'ye ulaştı.

Daha önce karantinaya alınan Diamond Princess adlı geminin yolcularından yaşamını yitiren 10 kişi dışında, Japonya'nın farklı eyaletlerinden 57 ölüm vakası bildirildi.

Vaka sayısı yükseliyor

Japonya Sağlık Bakanlığı ve yerel hükümetlerin verilerine göre, Japonya'daki toplam vaka sayısı da 2608'e yükseldi.

Karantina gemisi Diamond Princess'in yolcu ve mürettebatından enfekte olan 712 kişi haricinde, Japonya'nın farklı eyaletlerinden 1896 kişiye koronavirüsün (Covid-19 bulaştığı duyuruldu.

Yorumlar (0)