Ünlü aktör orman yangınlarına maddi teşvik mi verdi?

Brezilya'nın Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, ABD'li ünlü aktör Leonardo Di Caprio'nun Amazon bölgesindeki yangınlara maddi teşvik verdiğini iddia etti.

DÜNYA 30.11.2019, 13:22 30.11.2019, 13:26
Ünlü aktör orman yangınlarına maddi teşvik mi verdi?

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Leonardo Di Caprio'nun bu sene Amazon bölgesinde çıkan yangınlardan kısmen sorumlu olduğunu iddia edip kâr amacı gütmeyen kuruluşlara fon sağladığını savundu.

Bolsonaro, ünlü aktör için "Havalı adam değil mi? Amazon'u yakmak için para veren" ifadelerini kullanırken iddialarını konuşmasında delillendirmedi.

Di Caprio'nun sahip olduğu çevre örgütü Earth Alliance, yağmur ormanlarında temmuz ve ağustos aylarında çıkan yangınların ardından Amazon bölgesini korunması için beş milyon dolar yardımda bulunacağını açıklamıştı.

Kendisini çevreye konularına adayan ve çevreci olarak bilinen ABD'li aktör, Earth Alliance'ın, müfettişlerin bahsettiği iki kâr amacı gütmeyen örgüte fon sağlamadığını söyledi.

Leonardo Di Caprio, "Desteğe layık olmalarına rağmen hedef örgütlere fon sağlamadık. Yeri doldurulamaz bu ekosistemlerin geleceği tehlikede ve onları koruyan örgütlerle beraber olmaktan onur duyuyorum" diye konuştu.

Ne olmuştu?

Brezilya Ulusal Araştırma Enstitüsü (INPE), ağustos ayının sonunda bir rapor yayımladı. Rapora göre, Brezilya'daki Amazon ormanlarında yılın ilk sekiz ayından 83 binden fazla yangın çıktığı belirtildi.

Dünya'daki oksijenin yüzde 20'sini karşılayan ve "Dünya'nın akciğerleri" olarak isimlendirilen Amazon Yağmur Ormanları bir yılda bir milyar tondan fazla atmosferik karbonun emilmesini sağlıyor.

Yorumlar (0)