Üniversitede 'esrar üreticiliği' bölümü açılacak!

Kanada'nın Montreal kentinde bir üniversitede "esrar üreticiliği uzmanlık programı" açılacak.

DÜNYA 04.12.2019, 23:42
Üniversitede 'esrar üreticiliği' bölümü açılacak!

Yerel basında çıkan haberlere göre, McGill Üniversitesi bünyesinde 2020 yılında "Ticari Esrar Diploma Programı" açılacak. 

Programda, "kenevir ve esrar yetiştiriciliği uzmanlığı, soy ve tür tasarımı, yetiştirilen ürünlerin yabancı ot ve gen değişimine karşı korunması ile Kanada'nın esrar endüstrisinin yasal çerçevelerle korunması" gibi alanlarda dersler verilecek. 

Programın fiyatı 24 bin Kanada doları

Yıllık "24 bin Kanada doları" olan programla ülke genelindeki esrar üretimine üniversitelerin de katkı vermesi hedefleniyor.

McGill Ünivesitesi Tarım ve Çevre Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Anja Geitmann, yaptığı açıklamada, sektör yetkililerinin geçen yıl nitelikli personel alımı için kendilerine başvurduğunu belirtti.

"Sektörün ileri gelenleri bizi aradığında umutsuzlardı"

Geitmann, "Sektörün ileri gelenleri bizi aradığında umutsuzlardı. 'Bitki biliminde kimse var mı?' diye sordular. Şimdi, öğrencilere endüstrinin yasal çerçevesini anlama ve esrar konusunda özel bir uzmanlık eğitimi vereceğiz." diye konuştu.

McGill Üniversitesi, Kanada'daki üniversiteler içinde söz konusu alanda diploma programı açacak ilk üniversite oldu. Toronto yakınlarındaki Guelph Üniversitesi de kurs seviyesinde başlattığı bir uygulama ile "esrar ekimi ve yetiştiriciliği eğitimi" veriyor.

Yorumlar (0)