UNESCO, "Yahudi karşıtı" diyerek miras listesinden çıkardı!

UNESCO, Belçika'da düzenlenen bir karnavalı "antisemitik" olması yüzünden Dünya Miras Listesi'nden çıkardı.

DÜNYA 14.12.2019, 12:10
UNESCO, "Yahudi karşıtı" diyerek miras listesinden çıkardı!

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO), Belçika'nın Aalst karnavalını Dünya Miras Listesi'nden çıkardığını açıkladı. UNESCO, karnavalda Yahudilerle alay eden karikatürleri ve gösteri araçlarını "antisemitik" bulduğu için böyle bir karar aldığını duyurdu.

"Festivali düzenleyebilirler, karşı çıkmıyoruz"

UNESCO Kültür Genel Direktör Asistanı Ernesto Ottone, konuya dair açıklamasında "Festivali düzenlemeye devam edebilirler, buna karşı çıkmıyoruz. Bizim istemediğimiz, kiminin mizah olarak gördüğü ancak bize göre bazı gruplarla alay eden bir festivalde UNESCO markasının bulunmaması" diye konuştu.

Ottone, şehir yöneticilerini antisemitizme dair birkaç defa uyardıklarını ancak yetkililerin gerekli adımları atamadığını ve neyin kabul edilebilir olduğuna dair "çizginin çekilemediğini" ifade etti.


İşte tartışılan tasvir

AB, Nazi Almanyası benzetmesi yaptı

Yahudi grupları, festivalde kullanılan para torbaları üzerine oturmuş gaga burunlu Yahudi tasvirlerinin antisemitik olduğunu belirtti ve Avrupa Birliği de festivaldeki tasarımların 1930'lu yılların Nazi Almanyası'ndaki karikatürlerine benzediğini söyleyerek bu tasarımları lanetledi.

"Aalst alaycılık ve hiciv başkenti kalacak"

Belçika'nın Aalst kentinin belediye başkanı Christoph D'Haese, bu yıl için UNESCO listesinde bulunmayı istemediklerini söyledi ve festivali "mizahi ve komik" diyerek savundu. D'Haese festivaldekilerin antisemitik veya ırkçı olmadığını, kimsenin kötü niyetle hareket etmediğini savunarak Aalst'ın "alaycılık ve hiciv mizahının başkenti olarak kalacağını" ifade etti.

Yorumlar (0)