Umre için yeni karar: Suudi Arabistan duyurdu

"Daha çok kişiye ibadet imkanı verebilmek adına” yeni bir çalışma sağladıklarını ifade eden Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, ramazan ayı süresince bir defa umre yapılabileceğini açıkladı.

DÜNYA 26.03.2023, 14:21
Umre için yeni karar: Suudi Arabistan duyurdu

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yazılı bilgilendirmede, "İslam alemi ramazan ayı süresince bir kez umre yapabilecektir. Yeniden umre yapılmasına izin verilmeyecektir" dedi.

“Herkese fırsat verebilmek adına”

Getirilen yeni kararla beraber, İslam aleminin ibadetlerini rahatlık ve huzur içerisinde gerçekleştirmelerine büyük bir destek olacağının ifade edildiği açıklamada, umre tarihlerinde değişiklik sağlama imkanının bulunmadığına işaret edildi.

Açıklamada, ifade edilen süre içerisinde umre sağlayamayan ziyaretçiler adına ise Nusuk uygulamasında randevuların dönemli olarak revize edildiği, rezervasyonun gerçekleştirilmediği durumda daha sonra yeniden arama sağlanabileceği aktarıldı.

Suudi Arabistan, umre ziyaretçileri ve hacı adayları adına "Nusuk" isimli bir uygulamayı faaliyete sokulmuştu. Türkçe şeklinde de tasarlanan uygulama kapsamında umrecilere ve hacı adaylarına rehberlik hizmeti sağlanıyor.

Yorumlar (0)