UMH, Trablus'un güneyinde Hafter'i püskürttü

Libya'da uluslararası tanınırlığa sahip tek yönetim olan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçleri, darbeci general Halife Hafter'in Trablus'un güneyindeki saldırısını püskürttü.

DÜNYA 02.01.2020, 14:40
UMH, Trablus'un güneyinde Hafter'i püskürttü

Uluslararası tanınırlığa sahip tek yönetim olan Libya UMH'ye (Ulusal Mutabakat Hükümeti) bağlı birlikler, darbeci general Halife Hafter güçlerinin, başkent Trablus'un güneyine gerçekleştirdiği saldırıyı püskürttü.

Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH)'nin yürüttüğü Burkan el-Gadab Operasyonu Sözcüsü Mustafa el-Mecei, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, darbeci general Halife Hafter'e bağlı güçlerin, Trablus'un güneyindeki Salahaddin bölgesinde havadan ve karadan saldırı gerçekleştirdiğini kaydetti.

Burkan el-Gadab Operasyonu Sözcüsü Mustafa el-Mecei, Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) birliklerinin saldırıyı püskürterek, et-Takbali kampının tamamen kontrol altına alındığını ve general Halife Hafter milislerinin ağır kayıplar verdiğini bildirdi.

Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri darbeci general Halife Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine uluslararası meşruiyete sahip tek yönetim olan UMH (Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti) birlikleri de karşı operasyon başlatmıştı. 

Hedefine ulaşamayan darbeci general Halife Hafter, son olarak 12 Aralık'ta Trablus'a yönelik "Belirleyici Savaş" adıyla yeni bir saldırı talimatı verdiğini duyurmuştu.

Darbeci Halife Hafter'in saldırı emrine karşılık, Libya'nın batısında 10 kentte seferberlik ilan edilmişti. İlk seferberlik ilan eden kent ise Misrata olmuştu.

Yorumlar (0)