Uluslararası Paralimpik Komitesi: “Japonya, müsabakalar boyunca salgını başarıyla yönetti” 

Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC), Japonya’da düzenlenen oyunlar sırasında Japon yöneticilerin salgını çok iyi yönettiğini belirterek övgülerini aktardı. 

DÜNYA 06.09.2021, 08:02 06.09.2021, 18:00
Uluslararası Paralimpik Komitesi: “Japonya, müsabakalar boyunca salgını başarıyla yönetti” 

Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Başkanı Andrew Parsons, Japonya Tokyo’da düzenlenen paralimpik oyunları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Japon yöneticilerin olimpiyat oyunları boyunca salgını çok iyi yönettiklerini ifade eden Parsons hem yetkililere teşekkür etti hem de övgülerini iletti. 



“Vaka sayısı oldukça düşüktü” 

Bir haber kanalında canlı yayına katılan Başkan Parsons, müsabaka yerleşkesindeki Covid-19 vaka sayılarının oldukça düşük olduğunu ve bu sebeple önemli ve ciddi vakaların görülmediğini ifade etti. Bu konuda duyduğu mutluluğu kaydeden Başkan Parsons, “Mutluyuz çünkü buradaki varlığımızla Japon toplumunda vaka oranlarını artırmak istemedik ve bunu da Japon yetkililer ile birlikte yaptık. Oyunları bu başarıyla düzenleyebilecek dünyada çok az ülke vardır.” şeklinde konuştu. Buna karşın Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi, turnuvanın son gününde oyunlara akredite kişilerden 301’inin Covid-19 pozitif olduğunu açıklamıştı. 



“Seyirci kabul edilmemesine karşın turnuva pozitifti” 

Parsons: “Salgınla mücadele kapsamında müsabaka noktalarına seyirci kabul edilmedi. Buna karşın müsabakaların atmosferi hep pozitifti. Kimsede moral bozukluğu ve motivasyon düşüklüğü yoktu. Turnuva boyunca hem yetkililer hem de gönüllüler harika şekilde hizmet verdi. Hem teknik ekip hem de sporcular, hizmetlerden memnun kaldı.” 

Yorumlar (0)