Ultra zengin iş insanları Yeni Zelanda'daki sığınaklara kaçtı!

Ultra zengin ABD'liler, yeni tip koronavirüsten (Covid-19) korunmak amacıyla Yeni Zelanda'nın yolunu tuttu. ABD'de birçok iş insanının uçuş yasakları başlamadan önce Yeni Zelanda'ya kaçtığı belirlendi. Bazı iş insanları ile yöneticilerin Yeni Zelanda'da inşa edilen lüks sığınaklara yerleştiği ileri sürülüyor.

DÜNYA 21.04.2020, 15:22 25.11.2022, 09:22
Ultra zengin iş insanları Yeni Zelanda'daki sığınaklara kaçtı!

Ultra zengin ABD'liler, yeni tip koronavirüsten (Covid-19) korunmak üzere Yeni Zelanda'da yer alan lüks sığınaklara kaçtı. 

Daily Mail'in haberine göre, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ABD'de yayılması nedeniyle harekete geçen zengin iş insanları, hızlı bir şekilde Yeni Zelanda biletlerini aldı. Bazı iş insanları ile yöneticilerin, uçuş yasakları başlamadan önce Yeni Zelanda'ya kaçtığı ortaya çıktı.

Sığınak inşa şirketi "Rising s Co" yetkilileri, birçok ABD’li iş insanından telefon aldıklarını belirtiyorlar. 

Söz konusu şirket, son birkaç sene boyunca Yeni Zelanda'nın değişik yerlerinde sığınaklar inşa etti.

Ortalama bir sığınağın maliyetinin yaklaşık 3 milyon dolar olduğu biliniyor. Fakat fiyat yaklaşık 8 milyon dolara kadar yükselebiliyor. Lüks bir sığınakta yaklaşık 22 kişi kalabiliyor. Sığınaklarda sauna, fitness merkezi ile yüzme havuzları yer alıyor. 

ABD'li iş insanlarından girişimci Mihai Dinulescu ile eşinin 12 Mart günü yanına hiçbir eşya almadan Yeni Zelanda'ya kaçtığı ileri sürülüyor.

ABD'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle şu ana kadar 42 binden fazla kişi yaşamını yitirdi. Ülkede şu ana kadar tespit edilen vaka sayısı ise 792 bini geçti. 

Yeni Zelanda'da ise şu ana kadar yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle 14 kişi yaşamını yitirdi. Tespit edilen vaka sayısı ise 1445 oldu.

Yorumlar (0)